In 2003 presenteerde Montblanc de TimeWalker serie als collectie voor een nieuwe, zelfverzekerde en dynamische generatie. De horloges waren niet alleen bedoeld om de identiteit van een van de meest gevestigde merken ter wereld te bevestigen, maar ook om te bewijzen dat Montblanc oude waarden en traditioneel vakmanschap kon combineren met 21ste eeuwse esthetiek. Dat bewijs werd geleverd: 8 jaar later is de serie een van Montblancs meest succesvolle collecties.

Ter uitbreiding presenteert het Zwitserse merk nu de Montblanc TimeWalker Chronograph Automatic ?Club Brown? en ?Red Gold Black?. Twee horloge met een geheel eigen uitstraling, inhoud en waarde. De ?Club Brown? mag gezien worden als instapmodel, waarbij de 43 millimeter stalen kast een warme uitstraling krijgt door de prachtige diep donkerbruine wijzerplaat. Tegelijkertijd heeft het door de chronograaf een technisch aspect: het is een tijdmeetinstrument in de waarste zin van het woord. Via het automatische Montblanc uurwerk kaliber 4810/501 kan de drager ? naast het aflezen van de tijd en datum ? verstreken tijd meten van 1/8 tot een seconde tot maximaal 12 uur lang.


Montblanc TimeWalker Chronograph Automatic Red Gold BlackZowel de Club Brown, als de Red Gold Black, hebben ontspiegeld gebold saffier glas en zijn tot een druk van 3 bar waterdicht. De Red Gold Black is verder een wat sportiever horloge, met een 43 millimeter 18 karaat roodgouden kast. De wijzers zijn rood goud verguld, net als de opgelegde urenindexen en cijfers. Deze chronograaf heeft ook een automatisch kaliber, in dit geval de Montblanc 4810/502, die het horloge ook een andere indeling van subwijzerplaten geeft, maar qua meetinstrument niet afwijkt van de Club Brown. De zwarte kalfsleder horlogeband heeft een bijzondere structuur meegekregen, waardoor deze haast van rubber lijkt, en met het roodgouden stiksel het contrast mooi onderstreept.


De Montblanc TimeWalker Chronograph Automatic ?Club Brown? kost ? 3.390,- en de ?Red Gold Black? ? 12.500,- ? kijk rechts bovenaan dit artikel voor verkooppunten. Voor meer nieuws en informatie over Montblanc zie Horloge.info/Montblanc en Montblanc.com.