Iedereen kent de Zwitserse stationsklok en de meest mensen zullen weten dat deze door Mondaine in horlogeformaat gemaakt wordt. Maar dat het Mondaine is gelukt om van dat ene ontwerp bijna 75 varianten te maken, dat is waarschijnlijk onbekend. Er zijn ?Bahnhofsuhren? met alarm, tweede tijdzone of chronograaf, ze zijn er rond en vierkant en ze zijn er nu ook ultra plat.

Ultra plat is een van de belangrijkste trends van 2011. Horloges met een kast die niet hoger is dan een paar millimeter, en zo op de pols liggen zonder echt uit te steken, zijn elegant en werken modern. De Mondaine ?Simply Elegant? heeft een kast die maar 6,2 millimeter hoog is ? waarmee de stationsklok nu ook werkelijk elegant genoemd mag worden ? en is er in een damesuitvoering (36 millimeter) en een herenuitvoering (41 millimeter).
Het horloge is verkrijgbaar met verschillende lederen banden en ook een zwarte wijzerplaat, maar de uitvoering met mesh band (of milanaise) is het meest in het oog springend. Mesh is een van de andere belangrijke trends van het jaar en de combinatie van platte stalen kast met de geweven stalen horlogeband is? simply elegant!


De Simply Elegant van Mondaine aan Mesh


Zowel het herenhorloge als de damesuitvoering is voorzien van saffier glas en een Zwitsers Ronda 1036 quartz uurwerk. De horloges kosten tussen de ? 269,- en ? 289,- euro en zijn per direct verkrijgbaar. Kijk op Horloge.info/Mondaine voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk, of kijk op www.mondaine.com.