De beroemde Britse modefotograaf en regisseur Ian Rankin heeft voor Swatch de nieuwe Swatch & Art collectie ontworpen. Hij heeft als basis de klassieke Gent genomen en daarmee acht verschillende modellen gemaakt. Vijf modellen komen alleen als een ?boxed set? op de markt, drie modellen zijn lost verkrijgbaar.

Ogen zijn Ian Rankin?s favoriete deel van het menselijk lichaam en het beste uit die ogen te krijgen is zijn handelsmerk. Niet voor niets staat de Engelsman bekend is om zijn portretten, waarbij zijn onderwerpen variëren van beroemdheden tot ontheemden in Congo. Rankin gebruikte als inspiratiebron voor de Swatch collectie zijn Eyescapes serie van een paar jaar geleden. Hierin fotografeerde hij ogen in extreme close-up, waardoor het net landschapfoto?s zijn.


de gelimiteerde Swatches uit de Art collctie van Ian Rankin


Vijf modellen zijn als set (referentie GZS46) verkrijgbaar: de Swatch Violetscape (ref. GZ229S), Rainbowscape (GZ230S), Yellowscape (GZ231S), Greyscape (GZ235S) en de Bluescape (GZ236S). Ze bestaan allemaal uit een zwart plastic kast met zwart plastic band, maar hebben in het midden elk een andere kleur oog. De set  is wereldwijd gelimiteerd is tot 777 stuks en kost ? 216,-.


de ongelimiteerde Swatch horloges uit de Art collctie van Ian Rankin


De drie modellen die los verkrijgbaar zijn, zijn de Swatch Brownscape (GZ237, zwart plastic kast en band), de Aquascape (GZ238, wit plastic kast en band) en de Greenscape (GZ239, doorzichtig plastic kast en band). De horloges hebben een kastdiameter van 34 millimeter en kosten ?45,-.


Zie Horloge.info/Swatch voor meer nieuws en informatie of kijk op www.swatch.com.