Rado heeft met de Ceramica Digital Automatic de prestigieuze ?red dot design award? in de categorie ?product design? gewonnen. In alle categorieën deden 4433 inzendingen van 1700 verschillende bedrijven uit 60 landen mee. Het horloge van Rado heeft de jury weten te overtuigen met het intrigerende ontwerp, waarin een heuse en opvallende innovatie verwerkt zit.

De Rado Ceramica Digital Automatic is een horloge, gemaakt van het voor Rado emblematische en unieke high-tech keramiek, met daarin digitale tijdsweergave. Deze normaal typische ?quartz? tijdsaanduiding, wordt bij de Ceramica Digital Automatic (zoals de naam al doet vermoeden) echter aangedreven door een automatisch Zwitsers uurwerk. Deze zeer buitengewone combinatie is rondom te bewonderen, omdat ook de bodem van de keramische kast doorzichtig is, en zo een blik gunt op het draaien van het mechanische uurwerk. High-tech keramiek werd in 1986 voor het eerst gebruikt in de horloge industrie door Rado, waar het tot daarvoor alleen werd gebruikt voor Formule 1 auto?s en hitteschilden van space shuttles. Het keiharde, en krasvaste materiaal, zorg voor een uitzonderlijk lange levensduur van de horloges van Rado.


het automatisch-mechanische uurwerk van de Rado Ceramica Digital Automatic


Rado zal op 4 juli de prijs in Essen (D) in ontvangst gaan nemen, tijdens het ?red dot gala?. De red dot design award is een van de meest prestigieuze prijzen als het gaat om buitengewoon design. Rado heeft de afgelopen twee decennia 27 internationale design prijzen gewonnen, waaronder zes red dot awards. Kijk voor meer nieuws en informatie over Rado op Horloge.info/Rado of zie www.rado.com.