Tijdens horlogebeurs ?Baselworld?, in maart van dit jaar, werd al aangekondigd dat elektronicaconcern Braun weer terug zou komen op de horlogemarkt. Het merk stond van 1977 tot in de jaren 1990 al bekend om de mooie designhorloges, ontworpen door grootheden Dietrich Lubs en Dieter Rams. En het zijn dié designs waarmee het merk nu weer furore hoopt te maken.

De collectie bestaat uit nieuwe producten, maar tegelijkertijd worden ook de bekende oude designs ? die in de laatste drie decennia verzamelobjecten zijn geworden ? opnieuw uitgebracht. Terwijl de hoge precisie en eenvoudige vormgeving nog steeds de uitgangspunten zijn, is er wel een kwaliteitsslag gemaakt qua materiaal: de voorheen verchroomde kasten zijn nu allemaal van staal en het glas is extra gehard en krasvast mineraal.
Er is een dames- en een herencollectie, die qua functionaliteit variëren van eenvoudige 3-wijzer horloges tot chronografen, radiogestuurde horloges en horloges met digitale tijdsaanduiding met achtergrondverlichting. Qua banden komen de lederen banden terug maar ook de (momenteel ultra-trendy) meshbanden zijn bij sommige modellen verkrijgbaar.

verschillende horloge suit de nieuwe Braun horloge collctie

Niet alleen de horloges, maar ook de beroemde wekkers en klokken komen terug. Braun krijgt voor de productie en distributie hulp van de in Engeland gevestigde horloge- en klokkenproducent Zeon Ltd en Mobach groothandel uit Breukelen is distributeur in Nederland.

De Braun tijdmeters zijn verkrijgbaar bij winkels en juweliers die zich richten op design.