Het emblematische model van Fortis ? de ?Flieger? ? is er in de B-42 uitvoering met dag- en datumaanduiding nu ook met een datumaanduiding met extra grote cijfers. Deze noviteit is te danken aan de eigen opbouw op het gebruikte uurwerk, dat Fortis nu kaliber F2014 noemt. Naast de extra grote datum is de (week)dag naar keuze in Duits of Engels te tonen.

De Fliegeruhr is een horloge dat begin van de twintigste eeuw werd ontwikkeld naar de behoefte van piloten. De opmaak van de wijzerplaat was zo gekozen, dat de wijzers en cijfers zo duidelijk mogelijk afstaken tegen de achtergrond en de afleesbaarheid daardoor optimaal was. Later werden de horloges ook gebruikt voor militaire doeleinden. Fortis staat al enkele decennia bekend om hun moderne interpretatie van de Fliegeruhren en bewijst met de introductie van de gelimiteerde Big Dates dat ze nog genoeg inspiratie hebben.


De B-42 Big Date heeft een 42 millimeter stalen kast, die bij de zwarte versie door middel van PVD zwart is gecoat. Het horloge heeft een glazen achterkant (waardoor het automatische uurwerk te zien is) en een saffierglazen ontspiegelde voorkant en komt aan een rubberen of lederen band. Het tot 200 meter waterdichte Fortis Flieger model is te koop vanaf volgende maand en is gelimiteerd tot 500 stuks, de prijs is nog niet bekend.


Zie Horloge.info/Fortis voor meer nieuws en informatie over het merk, of kijk op www.fortis-watches.com.