De Mille Miglia, Chopard?s beroemde sporthorloge, komt ook in 2010 in een nieuwe versie uit: de Mille Miglia GT XL Chrono 2010. Chopard blijft zo trouw aan de meest beroemde klassieke auto rally ter wereld, waarnaar het horloge vernoemd is en waarvan het merk sinds 1988 sponsor is.

De Chopard Mille Miglia is daarmee zelf een echte klassieker, die al sinds jaren herkenbaar is aan de Dunlop Racing band. De GT XL Chrono 2010 uitvoering lijkt, op de wijzerplaatkleur na, erg op de Mille (1000) Miglia (mijl) GT XL Chrono?s van voorgaande jaren ? eigenlijk zoals het een klassieker betaamt. Zo heeft het horloge weer ontspiegeld saffier glas dat aan de binnenkant is bedrukt met de cijfers 12 en 6 en een cycloop als vergrootglas voor de datum op 3 uur. De kast (44 millimeter), drukkers, kroon en wijzers zijn qua vorm en afmeting hetzelfde en de Mille Miglia GT XL Chrono 2010 heeft ook weer een chronograaf voor het meten van seconden, minuten en uren via een door het COSC chronometer gecertificeerd chronografenuurwerk. De wijzerplaat is dit jaar echter gemaakt van geguillocheerd Rhodium, hetzelfde materiaal waarmee de wijzers en indexeringen zijn gecoat. Het geeft het horloge nog meer een uitstraling bij autosport betrokken te zijn, en maakt de 2010 toch weer een heel eigen horloge.


Nog een overeenkomst is dat de Mille Miglia GT XL Chrono 2010 gelimiteerd is. Van de stalen versie zullen 2010 stuks en van de gouden variant 250 stuks worden gemaakt. De prijs van de horloges: ? 4.180,- in staal en ? 12.220,- in goud. Zie voor meer informatie over Chopard en verkooppunten www.chopard.com.