Archimede ? het in België en Nederland steeds populairder wordende Duitse horlogemerk ? komt met een bruine wijzerplaatvariant van het nette Arcadia horloge. Hoewel Archimede meer bekend staat om sportieve en vliegeniers horloges, is de Arcadia ook zeer geschikt om onder een pak te dragen.

De Arcadia is een echte ?dress watch?, een term die in de Engels sprekende landen gebruikt wordt voor horloges die bij uitstek geschikt zijn voor een ?aangeklede? gelegenheid. Maar dan wil niet zeggen dat je het horloge niet kan dragen aan de bar met een spijkerbroek aan. De Arcadia heeft een 42 millimeter brede gepolijst stalen kast met een grote, gesigneerde en makkelijk te bedienen kroon. De bruine wijzerplaat met zonnestraal motief en opgelegde cijfers en speciale Arcadia wijzers zijn te bewonderen door saffier glas. Ook heeft het horloge een (mineraalglazen) zichtbodem, waardoor het automatische ETA 2824-2 uurwerk te zien is.


De Archimede Arcadia komt aan de kalfslederen band en kost ? 365,-. Naar keuze is het horloge ook aan een stalen band en met een stalen bodem te krijgen. Archimede horloges zijn in Nederland verkrijgbaar bij Horloge Platform Nederland in Den Haag of online via de website van Archimede.