‘Michael Goulian’ Apina Startimer Pilot; ready to rock the air

Er is veel gaande tussen de beide staatshoofden, maar ook in de luchtvaartsport ontmoeten Amerika en Rusland elkaar. De Amerikaanse piloot Michael Goulian, wereldkampioenschap Red Bull Air Race, heeft afgelopen weekend (22-23 juli) als eerste Amerikaan in de geschiedenis deelgenomen aan een Russische race in Kazan. Time-keeper Alpina staat de piloot bij met een speciale Alpina Startimer Pilot.2017_Alpina_Startimer_Pilot_Automatic_AL-525G4TS6Kazan, dat 800 km ten oosten van Moskou ligt is de ‘sportstad’van Rusland. De tweede helft van de Red Bull Air Race wereldkampioenschap vonden hier plaats. In de eerste drie races van 2017 was Team Goulian één van de meest consistente in het veld, met nr 8 als steady positie. Maar aan het begin van deze maand was er een hik in die statistiek, vanwege strafpunten voor het overschrijden van maximaal G tijdens een race in Boedapest. Met nog vier wedstrijden te gaan is het team van Michael Goulian gemotiveerder dan ooit. : “Na de teleurstellende resultaten in Boedapest, ben ik ‘Ready tot Rock’ in Rusland,” aldus Goulian.2017_Alpina_Startimer_Pilot_Automatic_AL-525G4TS6_Detail

is een van de meest ervaren piloten binnen de Red Bull Air Race. Voordat hij zijn racecarrière begon, was Goulian winnaar van het Amerikaanse National Unlimited Aerobatics Championship en het National Advanced Aerobatics Championship. Nog altijd is de (nu) racer een veelgevraagd performer voor luchtdemonstraties. Helaas was tijdens het schrijven van dit blog de uitslag nog niet bekend. Maar goed, bij Horloge.info draait het louter om tijden, maar vooral om de instrumenten die tijd waarnemen.

Michael Goulian

Michael Goulian

Alpina, met als beeldmerk de rode driehoek, maakt al meer dan 130 sporthorloges. Vandaag de dag is Alpina een van de weinige Zwitserse horlogebedrijven, die deze volledig in eigen huis ontwikkelt, produceert en assembleert. Het huis werkt met daarbij met vijf in-house kalibers: de AL-980 Tourbillon; De AL-718 World Timer; De AL-950 automatische regelaar; De AL-710 Automatic Small Date, en recentelijk de AL-760 Flyback Chronograph, met de gepatenteerde “Direct Flyback” -technologie. De Apina Startimer Pilot wordt aangedreven door het AL-525 automatisch uurwerk dat een gangreserve heeft van 38 uur. De Alpina Startimer is waterdicht tot 100 meter. Karakteristiek zijn, naast de roe driehoek, ook de opgelegde Romijnse indexen, op de kwartieren vangen voor een streep.

Prijs vanaf: € 900
Meer informatie: Alpinawatches.com