Swarovski

Swarovski D:LightIn 1895, verhuisde Daniel Swarovski, een Boheemse uitvinder en idealist, naar het dorpje Wattens in Tirol (Oostenrijk), met zijn pas uitgevonden machine voor het slijpen en polijsten van kristalstenen voor sieraden. Dit vormde het begin van een revolutie in de modewereld.


Sindsdien is Swarovski uitgegroeid tot ?s werelds meest vooraanstaande producent van precisiegeslepen kristal, voor modeaccessoires, sieraden en ? meer recent ? verlichting, architectuur en interieurtoepassingen. Tegenwoordig heeft het familiebedrijf, dat nog steeds in Wattens gevestigd is en geleid wordt door familieleden van de vierde en vijfde generatie, een personeelsbestand van ongeveer 26.000 werknemers. Het bedrijf heeft een wereldwijde afzetmarkt en is in meer dan 120 landen vertegenwoordigd. Swarovski bestaat uit twee hoofdbedrijven, waarvan het ene afzonderlijke elementen vervaardigt en verkoopt, en het andere kant-en-klare designproducten creëert. De kristalcomponenten van Swarovski, bekend onder de merknaam CRYSTALLIZED? – Swarovski Elements voor mode en STRASS® Swarovski® Crystal voor architectuur en verlichting, zijn een essentieel ingrediënt geworden van internationaal design.


Swarovski Octea LadySinds 1965 is Swarovski betrokken bij de industrie voor exclusieve sieraden met zijn precisiegeslepen edelstenen en synthetische stenen. Sinds april 2008 heeft deze samenwerking een nieuwe impuls gekregen dankzij de revitalisering van het product en de nieuwe naam ENLIGHTENEDTM – Swarovski Elements. Swarovski?s eigen accessoire-, sieraden- en woondecoratielijnen, die de creativiteit laten zien die de kern vormt van de onderneming, worden via meer dan 1600 Swarovski verkooppunten in alle grote modehoofdsteden verkocht. Ondertussen is de exclusieve Daniel Swarovski accessoirecollectie het Couture-visitekaartje van de onderneming geworden.


De Swarovski Crystal Society telt wereldwijd bijna 350.000 leden – verwoede verzamelaars van de beroemde kristallen figuren. In 1995 werd in Wattens de Swarovski Kristallwelten geopend, het multimedia kristalmuseum ter ere van Swarovski?s wereld van innovatie en inspiratie. Andere onderdelen van het Swarovski-concern zijn Tyrolit®, dat slijpinstrumenten maakt; Swareflex, dat reflectoren voor de verkeersveiligheid vervaardigt en Swarovski Optik, dat optische precisie-instrumenten produceert.


In 2009 introduceerde Swarovski op Baselworld een horlogelijn die met veel enthousiasme werd ontvangen.


http://www.swarovski.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Swarovski

Swarovski Piazza straalt je tegemoet

De Piazza is één van de nieuwe modellen. Het horloge is geïnspireerd op grootstedelijke vormen en moderne architectuur en is een verademing voor een ieder die op zoek is naar een moderne, duidelijke en vrouwelijke …


Lees meer