Swarovski kristallen worden al jaren gebruikt om horloges van vele merken te verfraaien. Sinds dit jaar heeft Swarovski een eigen horlogelijn waarin de eigen kristallen vanzelfsprekend een prominente rol spelen.

De Piazza is één van de nieuwe modellen. Het horloge is geïnspireerd op grootstedelijke vormen en moderne architectuur en is een verademing voor een ieder die op zoek is naar een moderne, duidelijke en vrouwelijke styling in een horloge. Het ontwerp van de wijzerplaat en de band van dit 36 millimeter brede horloge, laten de kristallen maximaal tot hun stralende recht komen.


De indexen in de schuine rand van de zwart geëmailleerde wijzerplaat zijn half hangend geplaatst. Hierdoor lijken de in de indexen geplaatste kristallen met de exclusieve Swarovski Xilion slijpvorm boven het midden van de wijzerplaat te zweven. Naast de kristallen straalt de wijzerplaat zelf ook, doordat deze in zonnemotief is geslepen. Nog meer fonkelingen komen er echter van de band. Deze is in de basis van leer maar is voorzien van ?Crystal Mesh?, een innovatief materiaal en een zeer populaire look voor de accessoire range van het merk. Het vormt een soort kristallen rivier die door de flexibiliteit comfortabel draagt.


Swarovski Piazza met goudkleurige kastIn de stalen kast huist een betrouwbaar ETA quartz uurwerk. Het horloge is in 3 varianten verkrijgbaar: met zwarte wijzerplaat en zwarte Crystal Mesh band, met zilverkleurige plaat en heldere Crystal Mesh band en er is een variant met een goudkleurige kast, zilverkleurige plaat en goudkleurige band met daarop heldere Crystal Mesh. Er zijn ook nog uitvoeringen met een lederen band zonder Crystal Mesh. Waarom, zult u zich afvragen? Wij weten het ook niet.


De horloges met Crystal Mesh variëren in prijs van ? 505,- tot ? 565,-. Zonder de Crystal Mesh zijn de horloges er vanaf ? 400,-. Verkooppunten kunt u via de ?Boutique Finder? op de website van Swarovski vinden.