Na het succes van de eerste twee "Extreme Diver 1000 Meters" modellen uit 2008, presenteert de manufactuur Alpina voor de zomer van 2009 een nieuw model voor haar duikhorloge collectie. Het zwarte horloge is er in 4 versies met de verschillende trendy kleurstellingen "Yellowtail", "Orange Sunset", "Côte d'Azur" en "Black Ocean".

Het sportieve maar toch stijlvolle ontwerp van de nieuwe uitgave van de Alpina Extreme Diver 1000 Meters biedt dezelfde technische kwaliteiten als alle andere recente modellen van Alpina: zeer goede afleesbaarheid en ultieme waterbestendigheid. De horloges hebben een zwart PVD gecoate stalen kast van 48 mm en hebben een in één richting draaibare duikring voorzien van lichtgevende indexering. Deze indexering, de eerste 15 minuten elke minuut weergegeven en daarna per 10 minuten, stelt de drager in staat verstreken (duik)tijd te meten.


Op 10 uur bevindt zich aan de zijkant van het horloge een automatisch helium ventiel. Deze is essentieel voor een horloge dat tot grote diepten moet kunnen gaan. Als een duiker voor langere tijd tientallen meters onder zeeniveau is, kunnen zich in de kast van een horloge helium atomen opbouwen. Deze atomen zouden kunnen uitzetten en het horloge kunnen beschadigen bij het opstijgen. Het ventiel, dat gedurende de decompressiestop wordt gebruikt, zorgt er voor dat het mechanisme van de Alpina Extreme Diver 1000 Meters intact blijft.


De 4 versies


Het zwarte horloge is verkrijgbaar met details in 4 verschillend kleuren. De Extreme Diver 1000 Meters “Yellowtail” heeft details die zo geel zijn als duikflessen, de “Orange Sunset” heeft een kleur oranje die zo warm is als een zonsondergang op het strand, “Côte d’Azur” is zo helder blauw als de Middellandse Zee en “Black Ocean” zo zwart als de diepten van de oceaan.


klik aan voor een grote afbeeldingDe opmaak van de zwarte wijzerplaat ? met het van Alpina bekende driehoekige patroon in het midden ? zorgt voor optimale afleesbaarheid. De Arabische cijfers, wijzers en opgelegde indexen zijn voorzien van SuperLuminova® in de 4 verschillende kleuren. Het grote halvemaan venster op 3 uur toont de datum.
Onder de wijzerplaat tikt het automatische kaliber AL-525 uurwerk met een gangreserve van 42 uur. Het uurwerk, voorzien van de typische zwarte Alpina rotor, is te zien door een saffier glazen zichtbodem. Dit is een ongebruikelijke en opvallende toevoeging omdat het moeilijk is een zichtbodem te maken die grote druk kan weerstaan.


De Alpina Extreme Diver 1000 Meters kost ? 2.070,-. Verkoopadressen voor België en Nederland zijn te vinden via de website van Alpina. Zie voor meer nieuws en informatie over het merk Horloge.info/Alpina.