Van vanmiddag tot en met zondag a.s. vindt voor de vierde maal ?Juwelen in het Amstel? plaats. Deze exclusieve verkoopexpositie, waaraan enkele van de meest vooraanstaande edelsmeden, horlogiers en juweliers uit de Lage Landen deelnemen, is hiermee een ?schitterende? traditie geworden.

Sieraden en horloges zijn een passie, ze zijn immers meer dan louter ?versiering?. Het zijn objecten met een verhaal, dat in eerste instantie verteld wordt door de maker en in tweede instantie door de drager: twee individuen die voorgoed met elkaar zijn verbonden. Dit persoonlijke element wordt tijdens deze editie van ?Juwelen in het Amstel? benadrukt in het thema: ?unieke elegantie?. Bijzondere aandacht gaat dit jaar uit naar unica. Uniek, omdat ze met liefde zijn vervaardigd door gedreven ontwerpers in kleine ateliers in den lande. Of uniek omdat het gaat om een vintage horloge of een antiek collier, waarvan geen tweede te vinden zal zijn.


En het woord ?elegantie?? Het laat zich lastig duiden, maar wie onder het genot van een hapje of drankje rondkijkt tijdens ?Juwelen in het Amstel? voelt het. Of het nu gaat om hedendaagse, gedurfde ontwerpen of de subtiele glans van een antiek sieraad, het is een en al elegantie en klasse. Dat dit alles plaatsvindt in de stijlvolle ambiance van het statige Amstel Hotel, de grande dame van Amsterdam en een van de beste hotels ter wereld, draagt hier uiteraard aan bij.


klik aan voor een grotere afbeeldingOp vrijdagavond 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni worden speciaal voor de bezoekers interessante korte lezingen gehouden in samenwerking met Christie?s Amsterdam en 0024/Horloges, door oa Bernadette de Bruin, juwelen expert bij Christie?s en Karel Hubert, hoofdredacteur 0024/Horloges. Deze lezingen zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van Juwelen in het Amstel. Ook het jubileumhorloge van Christiaan van der Klaauw, waarover Horloge.info eerder al berichtte, zal tijdens het evenement worden gepresenteerd.


Entreeprijs:
? 35,- per persoon, inclusief hapjes en drankjes. Via de website van Juwelen in het Amstel zijn kaarten met korting te bestellen.


Openingstijden:
Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni 2009
Vrijdag van 16 tot 22 uur (Ladies Night)
Zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur


Locatie en bereikbaarheid:
InterContinental Amstel Amsterdam, Prof. Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam