Het kroonjuweel uit de in maart dit jaar gelanceerde nieuwe heren horlogecollectie van Swarovski, de Crystallium Avant Time N°4, heeft de Red Dot Award voor het beste product design 2013 in de categorie horloges gewonnen. Het horloge werd ontworpen door Eric Giroud, die voor zijn Avant Time N° 1 ?D:Light? voor Swarovski in 2010 ook al de Red Dot Award kreeg.

Eric Giroud is een beroemde horlogeontwerper, die ook al voor merken als Harry Winston, MB&F, Peter Speak Marin en Tissot opvallende horloges ontwierp. De Crystallium Avant Time N°4 is eveneens een opvallend en indrukwekkend stuk, dat de grenzen van de perfectie in het gebruik van kristal verlegt. Het horloge heeft een kristallen wijzerplaat met een spinnenwebpatroon, waarvan de grafische kracht door de ronde kast extra wordt benadrukt. Het horloge is te krijgen met een zwarte of zilverkleurige wijzerplaat met 4 kristallen in helder kristal of Moroda kristal, met Arabische cijfers in zwart of wit Super-LumiNova®. De overige 8 uuraanduidingen zijn van helder of Jet Hematite kristal.


Swarovski Crystallium Avant Time N°4 in zwart PVD


De 48 millimeter brede kast is gemaakt van roestvrij staal, dat naar keuze van een zwarte PVD coating voorzien is, met twee zwarte of antracietkleurige aluminium cirkels aan de zijkant. De achterkant van de kast is gemaakt van krasbestendig saffierglas, waardoor de in ?Côtes de Genève?-stijl geguillocheerde rotor van het Zwitserse automatische uurwerk te zien is. Het horloge komt aan een zwart rubberen band.


De Swarovski Crystallium Avant Time N°4 kost ? 1195,- in staal en ? 1.295,- in PVD zwart. Kijk op Swarovski.com en Horloge.info/Swarovski voor meer nieuws en informatie.