Obaku

Obaku Denmark maakt horloges die eenvoud en een uniek ontwerp combineert. De gedachten van de ontwerpers, Lau Ruge en Christian Mikkelsen, is het samen smelten van tradities uit Azië en het Westen. Eenvoud, duidelijk en vakmanschap.
 
De Zen filosofie uit Azië waardeert het leven met simpele eerste levens behoefte. In  Scandinavië wordt eenvoud ook gewaardeerd, met het verschil dat in Azië de waardering voortkomt uit de filosofie en in Scandinavië de waardering voortkomt uit functionaliteit. Deze eigenschappen zijn terug te zien in de ontwerpen van de horloges.
 
Obaku horloges zijn stuk voor stuk kunstwerken met oog voor detail. Kenmerkend voor de collectie is dat de kast overvloeit in de band zonder storende verhogingen. Kast en band zijn als ware één. Obaku maakt bij enkele modellen als eerste horlogemerk gebruik van ?Titan Glass?, een glas dat tot 10 maal breukvaster is als normaal mineraal glas.
 
Christian Mikkelsen, één van de ontwerpers van de Obaku collecties, zegt dat elk horloge een verhaal vertelt. ?Het beschrijft welk type persoon je bent en geeft aan dat de tijd voorbij gaat, hier en nu?.


http://www.obaku.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Obaku

Obaku V139 ? een statement aan de pols

?De ronde wijzerplaat en de afgeronde hoeken maken de vierkante vorm van de kast wat zachter?, vertelt de 51-jarige Mikkelsen, die samen met Lau Liengaard Ruge de ziel van Obaku is. ?Hoewel het horloge bijzonder …


Lees meer