Het Deense horlogemerk Obaku Harmony heeft een design horloge op de markt gebracht waarmee het de hulporganisatie Refugees United steunt. Van elk verkocht horloge doneert Obaku $ 20,- aan dit goede doel.

De missie van Refugees United is om te helpen families en vrienden die uit elkaar zijn gedreven tijdens hun vlucht voor oorlog of vervolging weer bijeen te brengen, en om een einde te maken aan de martelgang van onzekerheid.
Refugees United heeft hiertoe een website opgezet waarop vluchtelingen wereldwijd naar familie en vrienden kunnen zoeken. De website van de Deense organisatie is een soort zoekmachine (in 20 talen) waarop een vluchteling anoniem ? dus zonder gevoelige informatie prijs te geven ? kan aangeven dat hij of zij er is. Het is belangrijk dat een vluchteling dit anoniem doet omdat ze zelf, maar ook achtergebleven familie en vrienden, op deze manier niet in gevaar worden gebracht. Door bepaalde kenmerken (plaats van herkomst, uiterlijkheden, leeftijd, geslacht, enz.) kunnen vluchtelingen over de hele wereld elkaar toch vinden.


Obaku draagt met de bijdrage van $ 20,- per verkochte ?Obaku-Refugees? bij aan de financiering van de website RefUnite.org. Het horloge is ontworpen door Max René in samenwerking met Obaku?s ontwerpers Lau Liengaard Ruge en Christian Mikkelsen. Het is van staal, heeft een kevlar band, titaan glas en een nieuw ? milieuvriendelijk ? uurwerk dat een batterij zonder kwik of lood bevat. Er is een damesversie van 29 millimeter en een herenversie met datum van 39 millimeter.Het horloge kost $ 239,- en kan worden gekocht via www.obaku-refugees.com. Voor verdere verkoopinformatie over Obaku kunt u contact opnemen met Treseco, de importeur van Obaku in Nederland, via 0413 248 387.