Instinctief. Natuurlijk. Een synthese van twee talenten. Na de herinterpretatie van een model in 2007 en de creatie van een horloge doos, representeert de r5.5 van Rado de derde fase van de samenwerking met Jasper Morrison. De creatie, gemaakt van high-tech keramiek, legt opnieuw de nadruk op het merk waarvan de faam ligt in de fusie van diverse onderdelen. Het past perfect.

De samensmelting van kast en polsband, iets dat Rado constant bezighoudt, wordt gedemonstreerd in dit speels esthetische model. De band is slechts een extensie van de kast, die daardoor steeds smaller lijkt te worden. De lijnen fuseren op natuurlijke wijze, technisch een hoogstandje dat, ondanks het simpele voorkomen, visueel een verpletterende indruk achter laat. De steeds smaller wordende schakels met hun mat keramische afwerking geven een dynamisch profiel aan de verfijnde polsband; het lijkt één geheel dat de pols omarmt.


Rado r5.5 ChronographDe eigenschappen van het materiaal versterken de sereniteit van het ontwerp. Mat glanzend. Klaarheid. Sensualiteit. De wijzerplaat heeft een afwijkend vierkant silhouet met afgeronde hoeken, waarop de details worden geaccentueerd in wit door een flauw iriserend oppervlak. De indexen en wijzers lijken los te staan door hun parelende kwaliteit. Een fijn geborstelde afwerking veroorzaakt een constant fascinerend spel van licht. Onder het saffier glas liggen twee tellers die het geheel terugbrengen tot essentiële functionaliteit, geactiveerd door twee rechthoekige drukknoppen.


Het horloge is verkrijgbaar in één formaat, met een optie voor een derde wijzer. Een verfijnd horloge, ingehouden en strak. Functionele simpliciteit. Gemaakt in Zwitserland. verkoopinformatie: Rado Nederland, tel: 040 – 21 999 36.