De nieuwe collectie van Kienzle, Kienzle Color, is geïnspireerd op de energie van kleuren. De kleuren worden op subtiele wijze op de zeer betaalbare horloges toegepast ? zonder het gezicht van de horloges aan te tasten.

Kienzle heeft de nieuwste collectie voorzien van wat extra kleur en dit onder de naam Kienzle Color opnieuw onder de aandacht gebracht. Terecht, want de dames en heren horloges mogen er zijn en de prijs ? variërend van ? 279,- voor quartz modellen tot ? 399,- voor een automatisch herenmodel ? is buitengewoon toegankelijk voor een merk met een geschiedenis die terug gaat tot 1822. De toegepaste kleuren ? Feuerrot, Edelweiß, Goldorange, Sonnengelb en Königsblau ? zijn niet op de horloges zelf terug te vinden maar aan de binnenkant van de lederen band, dus alleen zichtbaar voor de eigenaar van het horloge.


De modellen in vogelvlucht:


Kienzle Color FeuerrotDe binnenkant van de lederen band van de Kienzle Color Feuerrot is van expressief rood leer dat liefde en passie moet uitdrukken. Wel heimelijke liefde en passie, want de aanwezigheid van de rode kleur is alleen bij de drager bekend. Het quartz dames model met Miyota uurwerk heeft een Clous de Paris gedecoreerde zilveren wijzerplaat, decentrale secondeaanduiding bij 6 uur en een datumvenster bij 3 uur. De kast is van staal met rosé vergulding, heeft gebold saffier glas en een diameter van 36 millimeter. Het horloge is tot 3 bar waterdicht en kost ? 279,-. Er is ook een Feuerrot voor heren, een chronograaf met zilveren wijzerplaat met quartz Ronda uurwerk. Deze kost ook ? 279,- en heeft veel weg van de Kienzle Color Edelweiß.


Kienzle Color EdelweißDe Kienzle Color Edelweiß dus, een heren chronograaf in ?Flieger-stijl?, met zwarte wijzerplaat, propellervormige wijzers en klassieke Arabische cijfers die licht geven in het donker. De stalen kast meet 42 millimeter en is voorzien van een gebold saffier glaasje, een quartz Ronda uurwerk en is tot 5 bar (of 50 meter) waterdicht. Dit horloge straalt sportiviteit uit en de wit lederen zoom aan de binnenkant van de band contrasteert erg fraai met de zwarte band met het witte stiksel. Dat zie je alleen als de Kienzle Color Edelweiß op een nachtkastje ligt. Het horloge kost ? 279,-.


De Kienzle Color Goldorange oogt klassiek en Kienzle Color Goldorangeelegant door de rosé goud vergulde stalen kast en het gebolde saffieren glaasje. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de nadruk bij deze modellen op goud en oranje, de binnenkant van de bruin lederen band is van oranje leer. Het dames horloge met zilveren wijzerplaat heeft een extra 24 uur aanduiding, een retrograde tweede tijdzone en retrograde datumaanduiding. Het horloge meet 36 millimeter in doorsnede, is voorzien van een quartz uurwerk van Miyota en kost ? 299,-. Er is ook een uitvoering met zwarte plaat, 24 uur aanduiding, retrograde tweede tijdzone en datumaanduiding via een venster in de wijzerplaat.


De Kienzle Color Sonnengelb is van alle modellen altijd het meest bij de tijd. Niet zozeer door het uiterlijk maar wel doordat het uurwerk radio gestuurd is. Kienzle Color SonnengelbDat wil zeggen dat het rond een uur of twaalf ?s avonds even contact zoekt met de radiogolven die het horloge precies vertellen welke tijd het zou moeten aangeven. Komt dat niet overeen met de tijd op het horloge, stelt het horloge zichzelf gelijk. Dat geldt ook voor de datum, die via een druk op de kroon door de rode secondewijzer aangegeven wordt. Het verstellen van zomer- en wintertijd en de datum aan het begin van een nieuwe maand hoort zo dus tot het verleden. Iets om zeer vrolijk van te worden, vandaar de gele zoom in de band. Het horloge heeft een quartz Gardé uurwerk dat zichtbaar is door het rokerig grijze mineralen glaasje in de bodem. Het heren horloge heeft een stalen kast met saffier glas, is tot 50 meter waterdicht en kost ? 349,-.
Er zijn nog twee modellen Color Sonnengelb: een dames model dat hetzelfde is als de hierboven beschreven Kienzle Color Goldorange, maar dan met zwarte wijzerplaat; en de eveneens hierboven beschreven Kienzle Color Feuerrot, maar dan ook met zwarte wijzerplaat. Beiden hebben in dit geval natuurlijk een geel gezoomde band.


Kienzle Color KönigsblauDe laatste kleur is de Kienzle Color Königsblau, de enige kleur met een automatisch uurwerk, namelijk een Claro CL888 met een rotor met parel afwerking die te zien is via het minerale glaasje in de zichtbodem. Het heren horloge heeft een 40 millimeter brede stalen kast met saffier glas boven de zilveren wijzerplaat met zilveren opgelegde Arabische cijfers. Het is een klassiek ogend horloge met centrale uren, minuten en seconden en een datumvenster bij 4 uur. De tweekleurige lederen band met zadelstiksel is cognac bruin aan de bovenkant en koningsblauw aan de binnenkant, om aan te geven dat dit de koning uit de collectie is. En hoewel het misschien niet het meest spectaculaire model uit de Color collectie is, is het voor liefhebbers van mechanische horloges wel het meest aansprekende model. Met een prijskaartje van ? 399,- spant het horloge op kostengebied ook de kroon. Er is ook nog een quartz damesmodel met zilveren plaat, 24 uur aanduiding, retrograde tweede tijdzone en datumaanduiding via een venster in de wijzerplaat.