Maîtres du Temps

Maîtres du Temps oprichter Steven HoltzmanMaîtres du Temps is niet zozeer een nieuw horlogebedrijf als wel een volledig nieuw concept in de horlogemakerij. De filosofie achter Maîtres du Temps, dat werd opgericht door Steven Holtzman, is het bijeenbrengen van de meest getalenteerde meesterhorlogemakers, om zo exclusieve uurwerken en horloges te kunnen ontwikkelen.


Steven Holtzman begon zijn carrière in de horlogewereld in de jaren tachtig van de vorige eeuw met de verkoop en distributie van horloges in de VS. In 1997 stond hij aan de wieg van de Helvetia Time Corporation (HTC) die diverse merken Zwitserse kwaliteitshorloges distribueert in Noord- en Midden-Amerika. In 2008 verwezenlijkte Holtzman zijn meest ambitieuze project tot nu toe: zijn eigen merk, Maîtres du Temps.


Chapter One: (vlnr) Roger Dubuis, Peter Speake-Marin en Christophe ClaretVia Maîtres du Temps fungeert Holtzman als een katalysator voor de grootste horlogemakers van vandaag en stimuleert hen samen te werken aan de meest innovatieve projecten denkbaar. Met de lancering van Maîtres du Temps doet hij een bewuste poging de mensen die de horloges daadwerkelijk maken te promoten: de horlogemakers wier invloeden, krachten en prestaties Maîtres du Temps benadrukt en huldigt. Elke meesterhorlogemaker brengt zijn eigen ideeën in, zijn eigen stijl, en eigen benadering. Door hen de kans te bieden om samen te werken, weet Maîtres du Temps het beste uit hun ongelofelijke talent te halen, en dit ten volle te benutten.


Maîtres du Temps Chapter OneChristophe Claret, Roger Dubuis en Peter Speake-Marin hebben in 2008 het eerste hoofdstuk voor Maîtres du Temps geschreven. Het horloge, met de toepasselijke naam Chapter One, is simpelweg verbijsterend. Het eerste horloge van Maîtres du Temps is, zoals je mag verwachten van de grote mannen die erachter zitten, een unieke combinatie van complicaties: met tourbillon, chronograaf met één drukker, retrograde datum, retrograde GMT (tweede tijdzone), en twee bijzondere cilinders aan de boven- en onderkant, die respectievelijk de dag van de week en de fase van de maan aangeven.


De filosofie van Maîtres du Temps wordt gesymboliseerd door een boom, waarbij elke tak staat voor de mogelijkheid om te werken met andere meesters, voor elk nieuw samenwerkingsproject, voor het werk van de toekomst. En wanneer de takken verstrengelen en de boom vruchten draagt, komt een nieuw horloge tot leven.


http://www.maitresdutemps.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Maîtres du Temps