Maîtres du Temps is niet zozeer een nieuw horlogebedrijf als wel een volledig nieuw concept in de horlogemakerij. De filosofie achter Maîtres du Temps, dat werd opgericht door Steven Holtzman, is het bijeenbrengen van de meest getalenteerde meesterhorlogemakers, om zo exclusieve uurwerken te kunnen ontwikkelen.

Elke meesterhorlogemaker brengt zijn eigen ideeën in, zijn eigen stijl, en eigen benadering. Christophe Claret, Roger Dubuis en Peter Speake-Marin hebben het eerste hoofdstuk geschreven. Het horloge, met de toepasselijke naam Chapter One, is simpelweg verbijsterend. Het bevat een unieke combinatie van complicaties: tourbillon, chronograaf met één drukker, retrograde datum, retrograde GMT (tweede tijdzone), en twee bijzondere cilinders aan de boven- en onderkant, die respectievelijk de dag van de week en de fase van de maan aangeven.


De verkoop van Chapter One zal deze herfst via een select netwerk van boutiques beginnen. De verkoopprijs is ongeveer ? 255.000,- (exclusief BTW). Chapter One wordt momenteel geproduceerd in 3 versies, te weten: rood goud, wit goud and titanium. De verwachte totale oplage is een gelimiteerde serie van 50 stuks.