Voortbordurend op de zeer succesvolle ?Chapter One? uit 2008, geeft Maîtres du Temps nu een nieuwe limited edition van het verbijsterende horloge uit. Dit keer met een witgouden kast met een prachtig contrasterende zwarte wijzerplaat en zwarte maanfase- en datumcilinders.

De naast elkaar geplaatste witgouden wijzers van de tijd-, datum- en tweede tijdzoneaanduiding tegen de zwarte achtergrond van de wijzerplaat, en de felrode chronograaf secondewijzer tegen de machinaal gedraaide zonnestraal guillochering van de subwijzerplaten roepen een gevoel van tijdloze elegantie op. De boven en onder gelegen cilinders met de diepzwarte kleur en contrasterende maanfase- en dagaanduiding geven van buiten niet weg wat er van binnen aan techniek speelt. De hooggepolijste tourbillon springt haast van de donkere plaat af als het het licht reflecteert, dat deels door een opening aan de zijkant via de datumcilinder weerkaatst. Het geeft het geheel een extra driedimensionale werking.


Maîtres du Temps Chapter One in witgoud met zwarte plaatHet horloge is ontwikkeld door drie van ?s werelds beste horlogemakers: Christophe Claret, Roger Dubuis en Peter Speake-Marin. Op uitnodiging van de oprichter van Maîtres du Temps, Steven Holtzman, werkten ze voor één keer samen. De Chapter One bevat een unieke combinatie van complicaties: tourbillon, chronograaf met één drukker, retrograde datum, retrograde GMT (tweede tijdzone), en de twee bijzondere cilinders aan de boven- en onderkant, die respectievelijk de fase van de maan en de dag van de week aangeven.


De Chapter One in witgoud met zwarte plaat zal in een oplage van slechts 11 stuks worden vervaardigd. Voor meer informatie zie http://www.maitresdutemps.com/