TAG Heuer heeft voor de nieuwsbriefontvangers de nieuwe Aquaracer 500M Caliber 5 en Monaco collectie met ?kaliber 12? in de voorverkoop gedaan. Een mooie gelegenheid om als één van de eersten met de nieuwste modellen van TAG Heuer ? die volgende week tijdens Baselworld officieel zullen worden gepresenteerd ? rond te kunnen lopen.

De nieuwe Aquaracer 500M caliber 5 is de nieuwste toevoeging aan de Aquaracer collectie. TAG Heuer komt hiermee met één van de meest opvallende duikhorloges die ze tot nu toe hebben uitgebracht. De opmaak van de gestreepte wijzerplaat komt mooi overeen met de ringen op de inlay van de duikring, die met 6 schroeven vast gezet is. Het horloge is waterdicht tot 500 meter, heeft een kastdiameter van 43 mm en kost $ 2.600,-. Er zijn 3 kleurvarianten: zwart, zilver en blauw met keuze uit een rubberen of stalen band.


TAG Heuer Monaco Caliber 12De Monaco Caliber 12 serie, met keuze uit zwarte of blauwe wijzerplaat, lijkt een ongelimiteerde uitvoering van de onlangs gepresenteerde Monaco met het originele kaliber 11 (lees: Horloge.info). Er zijn echter een paar belangrijke verschillen in de opmaak van de plaat en de wijzers.
TAG Heuer lijkt er bij de keuze van de naam van dit horloge overigens aan voorbij te zijn gegaan dat het originele kaliber 12 (dat ze zelf in de jaren 70 in hun chronografen gebruikten) een verbeterde versie van kaliber 11 was, dus ook met een microrotor en kroon aan de linker kant. Het ?kaliber 12? in deze nieuwe Monaco, dat door de saffierglazen zichtbodem te zien is, heeft met het origineel niets te maken. Ondanks dat is het ontwerp van het horloge ? na 40 jaar! ? nog altijd erg fraai. Het horloge meet 39 mm breed zonder de kroon, de prijs is niet bekend.


Bent u geen ontvanger van de nieuwsbrief van TAG Heuer, kunt u de horloges via deze link toch vooruitbestellen.