Dit is wat je krijgt als je twee ondernemingen die een passie voor sportwagens delen, en internationale successen hebben behaald, bijeen brengt: een Oris horloge gemaakt in de RUF autosporthemel.

Weet u (net als de redactie van Horloge.info) niet meteen wie of wat RUF is? Lees dan eerst de Wikipedia over RUF of bezoek de website van RUF: www.ruf-automobile.de. De Oris-ontwerpers wisten het in ieder geval wel en hebben met de RUF-technici  samengewerkt aan de productie van de Limited Edition Oris RUF CTR3 Chronograph ? al met al een meesterwerkje van Zwitsers vakmanschap, geïnspireerd op een van de snelste auto’s op aarde.


de Oris RUF CTR3 setDe 44,5 mm brede kast is vervaardigd uit lichtgewicht titanium, met daarop een tachymeterschaal uit uiterst duurzame keramiek. De tachymeterschaal eindigt bij het getal 375 ? dat is namelijk de topsnelheid van de RUF CTR3: 375 km/uur! De opvallende wijzerplaat doet met z’n Superluminova cijfers en het kenmerkende RUF-logo denken aan de klokken op het CTR3-dashboard, zowel qua vorm als kleur.  De chronograaf wordt bediend met roestvrijstalen poussoirs (drukkers) en de kroon is beveiligd met het Oris ?Quick Lock? veiligheidssysteem.


Het Limited Edition nummer van elk horloge staat op 9 uur op de zijkant van de kast gegraveerd en de beroemde rode Oris-rotor ? die het door Oris gemodificeerde Valjoux 7750 uurwerk van power voorziet ? draagt het CTR3 logo. De oplage van het horloge is beperkt tot slechts 3.000 stuks en wordt gepresenteerd in een speciale verpakking met een schaalmodel van de RUF CTR3. De prijs is nog niet bekend.