Casio Benelux B.V. gaat vanaf 1 april 2009 de marketing en distributie verzorgen van de Casio Timepiece-horlogeportfolio. Casio neemt de activiteiten over van de distributeur Koninklijke Jansen, Post & Cocx BV. Dit is door beide partijen in goed overleg besloten. Met deze overeenkomst wil Casio een nieuwe stap zetten in de verwezenlijking van zijn groeiambities op het vlak van horloges en het verder verstevigen van de marktpositie in Nederland.

Tegelijkertijd creëert Casio zo een meer gecentraliseerd aanspreekpunt in de markt. Hierdoor kan het bedrijf resellers beter ondersteunen met communicatie- en marketingactiviteiten. Sales Manager Erik Velthoven wordt verantwoordelijk voor de nieuwe Watch Division van Casio Benelux. Hij heeft jarenlange ervaring in de horlogemarkt en met Casio. Velthoven zal de diensten- en productenportfolio van Casio Benelux B.V. verder uitbreiden. ?Naast digitale camera?s en rekenmachines neemt Casio Benelux nu ook horloges op in zijn portfolio?, zegt Erik Velthoven. ?We zullen voor wat betreft de marketing en sales van de verschillende Casio-producten profiteren van de kennis en synergie die er is. Hierdoor kunnen we deze producten nog sterker positioneren. Zo krijgt zowel de retailer als de consument een steeds scherper beeld van de kwaliteitsproducten die Casio biedt.?


De horloges van Casio kenmerken zich door hun geavanceerde en innovatieve techniek. Zo heeft Casio uurwerken die op afstand via radiogolven worden gesynchroniseerd met atoomklokken, die op zonne-energie werken of die sensortechnologie in zich hebben. Door aansprekende merken als G-SHOCK en EDIFICE onder te brengen in de wereldwijde multibrand-strategie, is Casio continu bezig de naamsbekendheid van zijn merken in alle markten te vergroten.