Wellicht het meest beroemde en gewaardeerde luxe modemerk ter wereld, het Franse maison Chanel, begon zich pas in 1987 ? met de lancering van haar eerste dames polshorloge ?Premiere? ? toe te leggen op het vervaardigen van luxe horloges. Met de entree van het eerste opmerkelijke ?J12? model in 2000 ? een uniseks polshorloge met een sportief karakter ? en met name de latere versies voorzien van een tourbillon, heeft Chanel zich door de jaren heen gevestigd als een volwaardige speler in de wereld van de Haute Horlogerie.

Chanel?s Jacques Helleu, ontwerper van de elegante J12, baseerde het ontwerp van het horloge op de technologische vooruitgang in de auto-industrie en de uitstraling van de America?s Cup J12 zeilboot van Giovanni Agnelli. Ingetogen chic is het ?J12 Noir Intense? polshorloge uit de gloednieuwe 2009 collectie. Het ademt nog altijd de tijdloze elegantie van Chanel, een naam synoniem voor goede smaak, gecombineerd met een passie voor Haute Horlogerie. klik op de foto voor een vergoting van de Chanel J12 Noir IntenseDe pure lijnen en stijlvolle zwart-wit combinatie van de Chanel J12 Noir Intense maakt het minimalistisch in stijl en makkelijk te combineren om gedragen te worden tijdens verschillende gelegenheden.


De behoorlijk grote horlogekast (42 mm) is voor meer draagcomfort licht gebogen en geheel vervaardigd van de bijzondere high-tech Chanel keramiek. In lijn met de reeds befaamde J12 identiteit, is het unieke diep glanzend gepolijste keramiek, met een hardheid te vergelijken met dat van een diamant, krasbestendig en roestvrij. Een illusie van diepte is aangebracht op de 18 karaat witgouden wijzerplaat, die bezet is met twee rijen van in totaal 96 baguette geslepen stenen van keramiek. De witgouden lunet is rondom bezet met in totaal 126 keramische stenen en sluit naadloos aan op de witgouden band die bezet is met 502 stenen.


het uurwerk van de Chanel J12 Noir IntenseHet horloge is voorzien van het automatische Audemars Piguet AP 3125 kaliber met een gangreserve van maar liefst 60 uur, dat geheel met de hand is afgewerkt in de Chanel horloge ateliers in het Zwitserse la Chaux-de-Fonds. Het uurwerk is in samenwerking met de prestigieuze Haute Horlogerie manufactuur Audemars Piguet gemaakt en is een fusie van het AP 3120 kaliber en de iconische J12 keramiek. Een tweevoudig streven ? grafische en technische perfectie ? motiveerde Chanel de bestaande brug en rotor te herzien in een combinatie van witgoud en keramiek.


De Chanel J12 Noir Intense is verkrijgbaar in een gelimiteerde editie van maar 5 exemplaren.


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: Chanel