Maîtres du Temps presenteert nieuwe varianten van de Chapter Two. Het best afleesbare mechanische driedubbele kalenderhorloge ter wereld is nu beschikbaar in verschillende kleurencombinaties, gemaakt van rood en wit goud, met verschillende wijzerplaatvarianten.

Chapter Two is een samenwerking van meester horlogemakers, waaronder Peter Speake-Marin en Daniel Roth. Het horloge geeft de tijd centraal aan via puur gouden wijzers met een kleine seconde aanduiding op 6 uur, een grote datum op 12 uur en de dag en de maand uitgeschreven op twee rollers. De combinatie van een grote datum en de dag en maand volledig uitgeschreven, zorgt voor een afleesbaarheid die voor horloges met driedubbele kalender ongekend is.


Het technisch innovatieve uurwerk van de Chapter Two, ontwikkeld in samenwerking met de meester horlogemakers, is net zo lang getest, verfijnd en gedecoreerd totdat het voldeed aan de wensen van Maîtres du Temps en haar partners. Vooral het mechanisme van de rollers vroeg om veel technische en inventieve reflectie om tot het meest efficiënte en betrouwbare systeem te komen. Het feit dat de grote datum en beide rollers precies op hetzelfde moment verspringen, bewijst dat het ontwerp van het uurwerk van de Maîtres du Temps Chapter Two een technisch innovatief en precies kunstwerk is geworden.


de varianten van de Chapter Two - klik aan voor een vergroting


De Maîtres du Temps Chapter Two is verkrijgbaar in 18K wit en rood goud met verschillende wijzerplaatvarianten. Elk exemplaar is gelimiteerd tot 50 stuks. De prijs begint bij $ 72.000,-. Meer informatie is verkrijgbaar via de website van Maîtres du Temps.