Luminox

Luminox (LUMI?NOX) is een typisch Amerikaanse ?success story?. De oprichters van Luminox realiseerde zich in de jaren 80 van de vorige eeuw dat, als je je in de horlogemarkt voor modieuze merken staande wil houden, je iets afwijkends en opvallends moet hebben. Toen ze een uniek en zelfvoorzienend verlichtingssysteem ontdekte (genaamd Luminox Light Technology) en begrepen dat dit een zeer handige aanvulling zou zijn voor horloges omdat ze hiermee beter zichtbaar en afleesbaar waren, begonnen ze dit in hun horloges te integreren. Het was 1989 en het horlogemerk LUMI?NOX was geboren.

Luminox zag dat de trend op dat moment sportieve horloges waren, hun eerste model was daarom ook een duikhorloge. Tijdens een vakbeurs kwam er een officier van de U.S. Navy SEALs langs die vertelde dat de Luminox technologie erg handig zou zijn voor hun nachtmissies. Na maanden van ontwerpen werd er in 1994 een nieuw duikhorloge aangeboden aan de SEAL teams. Dit horloge kwam ook op de markt en het was meteen een succes. Vanaf dat moment breidde Luminox de collectie uit met verschillende modellen voor actieve consumenten, sporters, politieagenten en militairen.

Luminox hoorde daarnaast dat de vliegeniers van F-117 Nighthawk? Stealth jets ook Luminox horloges droegen en het verzoek kwam of ze een horloge konden maken voor luchtmacht personeel. Na enkele maanden kwam het eerste Luminox luchtvaart horloge op de markt waarbij Luminox een verbintenis aanging met Lockheed Martin®, de bouwer van de F-117 Nighthawk? Stealth vliegtuigen. Daaruit vloeide een hele collectie op luchtvaart geïnspireerde horloges voort.

Luminox blijft de collectie uitbreiden met horloges voorzien van de Luminox Light Technology, vooral gericht op sportieve mensen en wetshandhavers. Stevige en stoere horloges met een duidelijke afleesbaarheid. Luminox horloges worden in Zwitserland gemaakt.


http://www.luminox.nl/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Luminox

Doelbewust: Luminox Recon NAV SPC

Het horloge, dat gemaakt is van met carbon versterkt policarbonaat, meet 46 millimeter en heeft een ruime wijzerplaat met daarop een makkelijk af te lezen loopsnelheid tachymeterschaal ? een schaal waarop na een kilometer gelopen …


Lees meer