De nieuwe Luminox Deep Dive is een horloge met indrukwekkend specificaties. Het horloge meet 45 millimeter, is waterdicht tot 500 meter en de wijzers en indexen zijn 25 jaar afleesbaar in het donker. En voor de echte ?horlogefreak?? het is een automaat!

Na 20 jaar horloges met een waterdichtheid van 200 meter te hebben gemaakt (o.a. voor de Navy SEALs en de kustwacht in de VS), komt Luminox nu met een horloge dat voor vrijwel elke duiker zal voldoen: de Deep Dive 500 meters. Een horloge dat niet alleen tot 500 meter waterdicht is (o.a. door de automatisch heliumventiel en extra dik saffier glas), maar ook een kroonbeschermer heeft die gelijk fungeert als slot op de duikring, zodat de duiktijd niet per ongeluk kan worden versteld tijdens het duiken.

Luminox Deep Dive, klik aan voor een grote afbeeldingLuminox staat bekend als merk dat sportieve horloges maakt met opvallend goede afleesbaarheid. Dit geldt ook voor de Deep Dive: de wijzers en de urenindexen en de ?nul? op de duikring zijn voorzien van buisjes gevuld met micro gas dat tot 25 jaar onafgebroken lichtgevend is. De lichtgevendheid is daarbij van een dusdanige felheid dat de afleesbaarheid zelfs onder de meest lastige omstandigheden gegarandeerd blijft. Zo is het horloge ideaal als men gaat duiken bij nacht, in troebel water, op grote diepte of in een wrak. Daarnaast is het ook handig op het nachtkastje of bij andere omstandigheden met slecht licht.

De Luminox Deep Dive is voorzien van een automatisch ETA uurwerk en komt aan een polyurethaan band met duikverlenging. Het horloge is beschikbaar met blauwe, gele, oranje en witte details en kost ongeveer ? 1.395,-. Kijk op Horloge.info/Luminox en Luminox.nl voor meer nieuws en informatie.