Vandaag begint het aftellen van de 10 meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info in de afgelopen twaalf maanden! Op nummer tien is de introductie van de TAG Heuer Monaco V4 als productiehorloge geëindigd, waarover Horloge.info 3 oktober 2009 publiceerde. Het had als titel ?Revolutionaire TAG Heuer Monaco V4 op de markt?:

Toen TAG Heuer de V4 als concept presenteerde tijdens BaselWorld in 2004, zorgde het voor grote opwinding. Het zou het eerste horloge met riemenaandrijving, een lineaire massa voor de automatische opwinding op kogellagers en vier veertonnen worden. Of het horloge ooit echt geproduceerd zou worden werd alom betwijfeld. Maar nu is het zo ver, kort voor de 150ste verjaardag van TAG Heuer komt de Monaco V4 op de markt!


De horlogemakers van TAG Heuer hebben door de revolutionaire riemenaandrijving raderen en stiften kunnen weglaten die normaal verantwoordelijk zijn voor de overbrenging van energie en beweging in het uurwerk. Er zijn geen extra raderen nodig om beweging van een punt naar het andere over te brengen, wat de overbrenging efficiënter, en het uurwerk veel makkelijker te onderhouden maakt. klik aan voor een grote afbeelding van de Monaco V4Kracht kan door de riemen, met een dikte van 0,25 bij 0,07 mm ongeveer even dik als een mensenhaar, gemakkelijk worden overgebracht naar ongeveer elk punt binnen het horloge waar het nodig is. Hierdoor zijn er in het uurwerk meer complicaties in te bouwen zonder extra obstakels. Dat TAG Heuer het principe van dit uurwerk zal gaan gebruiken voor een uitgebreide collectie horloges is alleen maar een kwestie van tijd.


In de Monaco V4 zit ook ?s werelds eerste lineaire massa voor automatische opwinding op minuscule kogellagers (2,2 tot 4 mm in diameter met een dikte van 0,6 tot 1 mm). De 12 gram zware tungsten baar, die de conventionele rotor vervangt, gaat bij polsbeweging op en neer over rails tussen twee paar veertonnen. Een koppelingssysteem aan de lange zijde van de massa zet een kamrad in werking die de lineaire beweging omzet in een draaiende beweging waardoor het horloge opgewonden wordt.


Klik aan voor een grote afbeelding van "het motorblok"Qua uiterlijk heeft TAG Heuer gekeken naar de originele Monaco, de eerste automatische chronograaf met micro-rotor uit 1969. Het krachtige nieuwe uurwerk van de Monaco V4 is een eerbetoon aan dit horloge, en aan de high-tech wereld van de motorsport, die voor TAG Heuer en de Monaco van grote betekenis is. De naam is verder afgeleid van de V-vormige platina platine waarop de 4 veertonnen van het uurwerk zijn bevestigd.


De platina kast is 39 mm breed (zonder kroon). Het horloge geeft de tijd aan in uren en minuten en heeft een kleine secondeaanduiding bij 4 uur. De eerste luxe platina editie van de Monaco V4 zal, ter ere van de aanstaande 150ste verjaardag van TAG Heuer, in een oplage van 150 stuks worden verkocht voor ? 70.000,- per stuk. Voor meer informatie zie: www.tagheuer.com.