Drie unieke Maurice-Lacroix Pontos Décentrique GMT horloges, ontworpen door drie wereldberoemde ontwerpers, worden geveild voor verschillende goede doelen. De veiling duurt tot 19 juni en is te benaderen via de websites van Maurice-Lacroix en tijdschrift Wallpaper*.

De horloges werden bij de presentatie tijdens Baselworld met veel enthousiasme ontvangen. Verantwoordelijk voor de ontwerpen zijn designer Gwenaël Nicolas (zijn horloge foto links), multi-platform creatieveling Arik Levy (horloge links onder) en modeontwerper Neil Barrett (horloge rechts onder). Ze hebben elk een eigen interpretatie losgelaten op het Pontos Décentrique GMT model van Maurice-Lacroix. Qua functionaliteit is er niets veranderd, de horloges hebben excentrische tijdweergave, datum, dag- en nachtaanduiding en een tweede tijdzone. Uiterlijk zijn het heel eigen horloges geworden, waarvan er elk ook maar één is gemaakt.


De opbrengst van de horloges wordt gedoneerd aan goede doelen die de heren zelf hebben mogen kiezen. Het goede doel dat Arik Levy heeft genomineerd is Sinjiya-Ton, een liefdadigheidsinstelling die straatkinderen in Mali te hulp komt, Gwenaël Nicolas doneert de opbrengst van zijn ontwerp aan Artsen zonder Grenzen en Neil Barrett aan Oxfam.


klik aan voor een grotere afbeelding


De veiling van elk horloge begint op ? 4.250,-. Als u mee wilt doen aan een veiling kunt u zich aanmelden en bieden via de website van Maurice-Lacroix, waar u ook de actuele stand van de veiling kunt volgen. Meer nieuws en informatie over Maurice-Lacroix is te vinden op Horloge.info/Maurice-Lacroix.