De Masterpiece-lijn is de speerpunt van de manufactuur Maurice Lacroix, een knappe combinatie uit technologie, traditie en moderne esthetiek. Het nieuwe Masterpiece model Le Chronographe Squelette is daarop geen uitzondering.

De geskeletteerde wijzerplaat, die met de precisie van een goudsmid is uitgesneden, laat alle functies van het uurwerk zien als een technisch labyrint van tandwielen. Op de wijzerplaat ligt nog een tweede saffierglazen plaat, waarop door middel van een metallic behandeling een tweede laag met indexeringen is aangebracht, die zorgt voor een speciaal diepte-effect. Deze structuur van de Le Chronographe Squelette verandert zo dood materiaal in een zichtbaar levend mechanisme.


Het horloge is voorzien van het met de hand op te winden Maurice Lacroix ML106-7 chronografen kaliber met kolomwiel, dat voorzien is van met de hand gedecoreerde bruggen en een gangreserve van 42 uur heeft. De tot 100 meter waterdichte kast is een combinatie van gepolijst en gesatineerd staal, met een breedte van 45 mm. Het heeft convex geslepen saffierglas met tweezijdige antireflectieve coating aan de voorkant en een geschroefde saffierglazen zichtbodem.