Afgelopen zaterdag tijdens Baselworld, vierde Doxa haar 120ste verjaardag. Tijdens een cocktailparty werden horloges en een boek gepresenteerd die zijn uitgegeven om het 120ste jaar van oprichting extra luister bij te zetten.

Eerder dit jaar presenteerde Doxa met de Ultraspeed (zie Horloge.info) al een model voor de verjaardag. Dat model was een eerbetoon aan Doxa-oprichter Georges Ducommun en zijn liefde voor auto?s. Het nieuwe jubileummodel ?Château des Monts? draagt de naam van het Château, waar Ducommun vele jaren resideerde en waar nu het horlogemuseum van Le Locle is gevestigd, als eerbetoon voor wat het voor Doxa heeft betekend.


het uurwerk van de Doxa Château des MontsHet is een klassiek model uit de jaren 1920 en beschikt over een jubileumgravure op de achterkant. Om het een exclusief karakter te geven is het in een gelimiteerde oplage uitgegeven: 120 stuks met een zwarte wijzerplaat en 120 stuks met een witte of ivoorkleurige wijzerplaat. De stalen kast van de Doxa ?Château des Monts? meet 47 mm en beschikt over een mechanisch zakhorloge uurwerk dat door Doxa is veredeld. De bodem is transparant zodat het uurwerk kan worden bekeken, met daaroverheen een deksel met scharnier. Het saffierglas aan de voorkant is gebold en ontspiegeld.


Het boek, genaamd DOXA 1889, is een heus naslagwerk over het merk geworden, het meest complete tot nu toe. Het vertelt over de rijke geschiedenis van het merk, vanaf het moment van oprichting tot aan het heden. Omdat het geschreven is om een breed publiek te kunnen boeien, is het voor zowel de doorgewinterde historicus als de gepassioneerde horlogeliefhebber een fascinerend boek geworden.


Het boek en het horloge zijn binnenkort via de website van Doxa te bestellen.