Tijdens Baselworld introduceerde Tissot de T-Touch Expert Pilot ? een horloge gebaseerd op vliegeniershorloges ? die via de hoogtemeter de weg vrij maakt naar nog grotere hoogtes. En dan zijn er nog een paar functies...

De wijzerplaat lijkt zo uit de cockpit van een vliegtuig te zijn geplukt, terwijl de bezel lijkt op de kompas van een navigator. Slechts door druk uit te oefenen op de kroon en het antireflectieve saffierglas krijgt men toegang tot de elf functies. Van die elf functies zullen sportieve mannen en vrouwen vooral de hoogtemeter, hoogte-veranderingsmeter, de barometer en de countdownfunctie weten de waarderen.
Daarnaast geeft het horloge de tijd (in 12 of 24 uur) en de datum weer, beschikt het over een chronograaf, dubbel alarm, een barometer met weerindicatie, een kompas, azimuth, een thermometer (in °C en °F), eeuwigdurende kalender en achtergrond verlichting.


De kast is gemaakt van titanium met een roterende bezel en is 100 meter waterdicht. De Tissot T-Touch Expert Pilot heeft naar keuze een carbon of zwarte plaat en een titanium of bruin lederen band.