De Senator Sixties collectie van Glashütte Original geeft in het ontwerp duidelijk het gevoel van de jaren 1960 weer. Geometrische vormen waren in die tijd de bepalende stijlelementen in zowel kunst, mode als design. Een geliefde vormgeving was onder andere de vierkante kussenvorm, waardoor Glashütte Original zich bij het vandaag op Baselworld gepresenteerde model Senator Sixties Square Chronograph duidelijk heeft laten inspireren.

De karakteristieke hoeken van de 42 mm brede stalen kast, vormen een prachtige lijst voor de mooi opgemaakte wijzerplaat. De ronde weergave van de tijd gaat vloeiend over in de hoekige vormgeving van de kast. Het convex gevormde en tweezijdig ontspiegelde saffierglas, geeft een vrije blik op de eveneens gebolde en gesatineerde wijzerplaat waarboven de geskeletteerde wijzers bewegen. Ook de urenindexen, met karakteristieke punten van lichtgevend Superluminova en het extravagante lettertype van de cijfers, weerspiegelen de periode waar men zich door heeft laten inspireren.
 
De Senator Sixties Square Chronograph met zilverkleurige wijzerplaatDe voor het eerst bij de Senator Sixties modellen gebruikte speciaal gevormde saffierglazen zichtbodem, is ook voor de Senator Sixties Square Chronograph gebruikt. Deze zichtbodem gunt een blik op het prachtige automatische manufactuur kaliber 39-34 met de karakteristieke Glashütter constructie eigenschappen, zoals de driekwart platine, zwanenhals fijnregulering en Glashütter- en dubbele zonnedecoratie. Ook is door de bijzondere vorm van het glaasje de rotor van 21 karaat goud zijdelings te bekijken.
 
Het horloge is voorzien van een Louisiana-alligator lederen band. Het stalen model is in twee uitvoeringen beschikbaar, namelijk met een klassiek en harmonieus ogende combinatie van een zilverkleurige wijzerplaat met roségouden wijzers en indexen of met een tijdloze zwarte wijzerplaat met zilverkleurige wijzers en indexen.