De nieuwste telg uit de U-Boat collectie is nog net op tijd voor Baselworld ter wereld gekomen. Hoewel er nog geen officieel fotomateriaal van is willen wij u toch graag de ontwerptekening en specificaties van dit horloge laten zien.

De nieuwe U-Boat met 51 mm brede stalen kast heeft een rattrapante chronografen uurwerk van Arola ? Alfred Rochat & Fils, dat gebaseerd is op een Valjoux 7750. Een chronograaf met rattrapante functie is een chronograaf waarbij onder de centrale chrono-secondewijzer een tweede secondewijzer vrijwel onzichtbaar meedraait. Bij het indrukken van de drukker bij 4 uur blijft de onderste secondewijzer stilstaan, terwijl de bovenste door blijft lopen. Hierdoor is het mogelijk tussentijden te meten. Bij het opnieuw indrukken van dezelfde drukker verbergt de onderste secondewijzer zich weer onder de bovenste.


De verdere functies van het horloge zijn de weergave van de normale tijd via een centrale uren- en minutenwijzer en een kleine seconde bij 3 uur, een chronografen minutenteller bij 6 uur en chronografen urenteller bij 12 uur, en datumaanduiding via een wijzer bij 9 uur.


Het horloge heeft zowel onder als boven saffierglas en is waterdicht tot 120 meter. Het zal in een gelimiteerde oplage van 100 stuks worden verkocht. Meer informatie over dit horloge is te krijgen via de importeur van U-Boat voor de Benelux: info@visaversa.be, of telefonisch via 0032 3 722 70 64.