Frankrijk?s bekendste horlogemerk LIP, heeft de Mach 2000 Moon ? een horloge gebaseerd op een ontwerp uit 1975 van de beroemde designer Roger Tallon ? voor 2011 in twee nieuwe kleuren uitgebracht, onder de veelzeggende namen Yellow Moon en Blue Moon. De rode voorganger, de Mafia Moon (die ook in vierkante en dames uitvoering bestaat), is al enkele jaren één van de meest succesvolle horlogemodellen van het merk is.

De Mach 2000 serie komt uit de koker van Roger Tallon, die deze in 1974 en 1975 ontwierp en waardoor LIP een radicale ommezwaai maakte van producent van klassieke horloges, naar één van de eerste producenten van designhorloges. De Moon kwam in 1975 op de markt onder een serienummer (43765) met rode accenten en een elektronisch uurwerk (LIP R184).


LIP Mach 2000 Mafia MoonDe latere Mafia uitvoering en de nieuwe kleurenvarianten zijn qua design vrijwel identiek aan de historische voorganger. De horloges hebben 40 millimeter brede, zwart stalen kasten en zijn voorzien van een Zwitsers quartz uurwerk met datumaanduiding op 6 uur. Één van Tallons opvallendste designelementen die hij in de hele Mach 2000 serie gebruikte ? de opvallende ronde kroon ? ontbreekt ook hier natuurlijk niet, en heeft telkens de kleur die het model de naam geeft.


De nieuwe modellen LIP Mach 2000 Yellow Moon en Blue Moon komen aan een lederen band en kosten ? net als de Mafia Moon met rubberen band ? ? 189,-. Zie Horloge.info/LIP voor meer nieuws en informatie of kijk op www.lip-horloges.nl.