Tijdens de (op dit moment nog lopende) ?Important Watches? veiling bij Christie?s veilinghuis in Genève, is een Patek Philippe chronograaf verkocht voor de recordprijs van 3.235.000 Zwitserse Franken, iets meer dan 2,5 miljoen euro. De witgouden kussenvormige één drukker chronograaf werd in 1928 gemaakt en is waarschijnlijk het enige overgebleven exemplaar in zijn soort.

Voor een chronograaf met één drukker werd nog ooit zo veel geld betaald. Een één drukker chronograaf is een chronograaf die gestart, gestopt en gereset kan worden doormiddel van één drukker, die in de opwindkroon zit ingebouwd. Het exemplaar dat vandaag is verkocht (met nog 427 andere lots) heeft als extra bijzonderheid een kussenvormige kast gemaakt van wit goud en is daarmee waarschijnlijk een uniek stuk. Er zijn door Patek Philippe wel andere één drukker chronografen met kussenvormige kast gebouwd, echter in geel goud. Daarvan zijn nog twee exemplaren bekend, beide in het bezig van het Patek Philippe museum.


Lot 81: de Patek Philippe één drukker chronograaf


In het horloge huist het De verwachtte verkoopprijs was 1.500.000 tot 2.500.000 Zwitserse Franken, die in werkelijkheid dus ruimschoots werd verdubbeld. Voor meer infromatie over het specifieke lot nummer 81 klik hier. Kijk op Horloge.info/Patek-Philippe voor meer nieuws en informatie over Patek Philippe.


Rolex Recordopbrengst: 824.381 euroTijdens dezelfde veiling werd een stalen Rolex Split-Second Chronograaf uit 1942 verkocht voor 1.035.000 Zwitserse Franken of bijna 825.000 euro ? een wereldrecord, voor een Rolex was nog nooit zo veel geld betaald. De chronograaf heeft een Valjoux 55 uurwerk in een 44 millimeter stalen kast en werkt met drie drukkers; één boven de kroon, één eronder en één in de kroon. De verwachte verkoopprijs van de Rolex was 600.000 tot 1.000.000 Zwitserse Franken,  op de recordopbrengst werd dus al gespeculeerd. Klik hier voor meer informatie over lot 129. Voor meer nieuws en info over Rolex zie Horloge.info/Rolex.


Zie voor de veilingcatalogus www.christies.com. Foto’s © Christie?s Images LTD. 2011