Vanwege de 130ste verjaardag van Seiko, komen er gedurende 2011 verschillende Limited Editions van het Japanse horlogemerk op de markt. Ook van Seiko?s beroemde lijn ?Seiko 5? komen drie bijzondere modellen uit. De mechanische jubileum horloges hebben bijzondere designkenmerken waaronder de kleurstelling, die één van Japans mooiste natuurverschijnselen moet voorstellen: het bloeien van de Japanse kersenbloesem bij nacht.

Van begin April tot midden mei, vieren de Japanners hun kersenbloesemfeest, ?Hanami? genoemd. De fascinatie voor het vergankelijke van de schoonheid van de Kersenbloesem (Sakura) staat daarbij in het middelpunt, want de Japanse kers bloeit zonder daarna vruchten te dragen. De bloeitijd bedraagt ongeveer 10 dagen en zodra de bloemenpracht haar volle schoonheid heeft bereikt, begint ze te verwelken en valt af. De vergankelijkheid van de bijzondere Seiko 5 modellen ligt ?m in de limitering ? en erger nog, in het feit dat ze niet in Nederland en België te krijgen zullen zijn, omdat in onze landen het Seiko 5 model helemaal niet in het assortiment voorkomt.


Seiko 5 SRP162K1 (links, ? 299,-) en de SRP172K1 (rechts, ? 349,-)


Voor mensen met een bevriende juwelier bij onze Oosterburen is er hoop: de drie Seiko?s komen (ergens in de nazomer) wel naar Duitsland, waar ze in een oplage van elk 130 stuks snel vergeven zullen zijn. De speciale Seiko 5 modellen hebben een automatisch uurwerk dat normaal alleen in de duurdere modellen gebruikt wordt: kaliber 4R36, dat door de zichtbodem te bekijken is. De horloges hebben dag en datumaanduiding en de SRP132K1 (? 349,-) heeft een wereldtijdenfunctie via de lunet. De SRP162K1 (foto boven links) kost ? 299,- en de SRP172K1 (rechts) ? 349,-.
 
Kijk op Horloge.info/Seiko voor meer nieuws en informatie over Seiko, of bezoek www.seiko.nl. Achtergrondfoto van kersenbloesem: aboutpixel.de / Kirschblüte in der Sonne © Rico Kammer.