Fortis Watches mag zich terecht lid noemen van de selecte club Zwitserse horlogemakers die baanbrekende en kwalitatieve horloges op de markt brengen, en dit onafgebroken sinds 1912. Tijdens de jaren 1990 kwam er met het Star City Training Centre (Ruslands trainingscentrum voor kosmonauten) samenwerking tot stand en dit resulteerde tot een functie als exclusieve leverancier van horloges die tijd en ruimte letterlijk aankunnen.

Deze bijzondere status is zichtbaar en voelbaar in de collecties van Fortis; in het design, de kwaliteit en de sfeer die ze uitademen. Niet alleen mannen waarderen de trouwe tijdsmeting van een mechanisch uurwerk; menig vrouw houdt ook van dergelijke onderhuidse kwaliteit en knowhow. Het zijn immers niet alleen mannen die de hemelkoepel verkennen? vrouwelijke collega?s zijn misschien wel de witte raven, maar ze bestaan wel degelijk. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het merk in 2012 stelt Fortis graag de collecties dameshorloges in het aardse daglicht.


Fortis Square SLEen eerste van de opmerkelijke collecties dameshorloges is de Square SL. Het design en de grafische vormgeving op de wijzerplaat knipogen naar de jaren 60. Een tijdperk waarin de mens de stratosfeer trotseerde en grenzen moeiteloos verlegde. De Square SL vormt een ideale basis voor een sportieve doch elegante look met de rechthoekige kast en schakelband met vlindergesp, volledig in roestvrij staal en van hoogstaande kwaliteit. Variaties als een huidvriendelijke siliconen horlogeband in zwart of wit, maar ook bandjes in Louisiana-alligatorleer of leren band met de exotische print van een luipaardvel behoren tot de mogelijkheden. Vooral die laatste knipoogt naar de jaren waarin alles mogelijk leek te zijn. Saffierglas houdt de blik op de tijd ? aangedreven door een Zwitsers automatisch uurwerk ? krasvrij.


Vooruitstrevend mag de uren aanduiding op de wijzerplaat op zijn minst genoemd worden. Geflankeerd door grafische vormen, staan de cijfers per drietal dwars gepositioneerd en stevige wijzers passen mooi in het geheel. Fortis Flieger LadyDe wijzerplaat is verkrijgbaar in zwart of wit en met een eigen keuze aan horlogeband creëert de draagster een persoonlijk Fortis-horloge rond haar pols. De Square SL horloges kosten tussen de ? 995,- en ? 1.225,- en zijn vanaf eind mei bij officiele verkoopunten verkrijgbaar.


Volgende blikvanger is de Flieger Lady, voor vrouwelijke piloten of dames die vliegtuigen en de strakke look van de Fortis Flieger horloges weten te waarderen. Voor hen ontwikkelde Fortis een nieuw Flieger model geschikt om te dragen rond een smallere pols. Naar believen kan de stalen schakelarmband vervangen worden door een leren exemplaar. De ronde kast met 35mm diameter omvat alles waar Fortis voor staat: een Zwitsers automatisch uurwerk, helder design en goede afleesbaarheid. De Fortis Flieger Lady kost tussen de ? 885,- en ? 985,- en is vanaf eind mei bij officiele verkoopunten verkrijgbaar.


Fortis Cosmonauts ChronographDe chronografen van Fortis die al bewezen hebben ?space-proof? te zijn, zijn er nu ook in een ontwerp met een kast van 38mm in doorsnee, speciaal voor vrouwen. De gravering op de achterzijde bewijst de authenticiteit van het feit dat Fortis de officiële leverancier van chronografen is voor het Russische ruimteprogramma. Voor dames is er behalve de uitvoering met lunet met tachymeterschaal ook één met lunet bezet met 56 diamanten. Onderhuids huist een Valjoux chronograaf en dubbelzijdig gecoat saffierglas maakt de leesbaarheid optimaal. Bovendien kunnen deze kosmische schoonheden ? uiteraard ? tegen een stootje (lees: druk) van 20 bar aan. Beide modellen zijn verkrijgbaar met krokodillenleren horlogeband alsook met stalen of siliconen uitvoering met vlindergesp. Fortis chronografen voor vrouwelijke kosmonauten kosten tussen de ? 2.210,- en (met diamanten) ? 7.445,- en zijn vanaf eind mei bij officiele verkoopunten verkrijgbaar.


Fortis? dameshorloges belichamen beauty and brains, voor dito vrouwen. Daag de relativiteit van tijd uit en trotseer de kosmos al van op deze aardse wereld zoals wij ze kennen, met de intelligente en functionele dameshorloges van Fortis. Zie voor meer nieuws en informatie over het merk Fortis Horloge.info/Fortis of kijk op www.fortis-watches.com.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn