Limited Edition watch: Roségouden Breitling Chronoliner B04

Voorzien van een hemelblauwe, door Breiling ‘Aurora blue’ genoemde wijzerplaat, een keramisch bezel in dezelfde kleur en het in-house kaliber B04 met tweede tijdzone presenteert Breitling de tot 250 gelimiteerde roségouden ‘flight captain’s chronograaf Breitling Chronoliner B04.

De Breitling Chronoliner B04 is een afgeleiden van de Breitling vintage pilotenhorloges, – zeg piloten instrumenten – 765 AVI, 765 Co-Pilot en 7650 Co-Pilot die 50 jaar geleden al een kasten hadden van 40 mm en meer. Logisch dat de afstammeling ook geen geringe kast heeft. De roségouden limited edition meet 46 mm. In de cockpit zorgt een grotere diameter immers voor een snellere en betere afleesbaarheid. Ook voor de liefhebbers van pilotenhorloges die aan de grond blijven.De roségouden Breitling Chronoliner B04 is gelimiteerd tot 250 stuks.

De roségouden Breitling Chronoliner B04 is gelimiteerd tot 250 stuks.

De lunette heeft een 24-uurs weergave voor een tweede tijdsinstelling. Dit was voorheen een 12-uurs weergave, maar de Chronoliner is sinds dit jaar in het bezit van een GMT-complicatie (het kaliber B04). De introductie kwam in een uitvoering met stalen kast, nu aangevuld met een roségouden uitvoering. De lunette is, net de stalenversie keramisch, wat uiteraard ten goede komt aan de krasbestendigheid.

Kaliber B04 is zelf ook een afgeleide, en wel van kaliber B01, die in 2009 werd geïntroduceerd. In dat jaar behaalde het kaliber de COSC certificatie en vanzelfsprekend bezit de B04, met een gangreserve van 70 uur, deze ook.  Chronoliner B04

De lokale tijd laat zich simpel aanpassen aan de thuistijd via de kroon. Door deze uit te trekken kan de tijd in stappen van een uur gewijzigd worden zonder dat dit ten koste gaat van de minuten. De datum wordt daarbij automatisch aangepast. De slanke wijzer met de rode punt laat de thuistijd zien in een 24-uurs weergave waardoor dag- en nachttijden zich makkelijk duiden.  Chronoliner B04

Het tot 100 meter waterdichte horloge wordt gedragen op een rubberen riem in Aurora blauw.

Prijs: € 31.260,-

Meer informatie: Breitling.com