De Junghans Diplomat RC is ontworpen met de Duitse stad Dresden in gedachte. Deze stad staat bekend om de unieke veelzijdigheid aan architectonische stijlen. Bouwstijlen uit verschillende tijdperken staan harmonieus naast elkaar en maken een bezoek aan de metropool aan de Elbe bijzonder de moeite waard. De Junghans Diplomat RC verenigd eveneens klassiek met modern: klassiek design met moderne technologie ? waarbij het moderne tintje naar wens wel te verbergen is.

De Junghans Diplomat RC is een horloge dat altijd exact gelijk loopt, omdat het eens per dag contact zoekt de atoomklok, die via radiogolven de juiste tijd en datum doorgeeft. Ook zomer- en wintertijd en de overgang van de datum aan het eind van de maand (zowel bij gewone als schrikkeljaren)wordt zo altijd netjes voor u bijgehouden. Op 3 uur is via een klein LCD schermpje naar keuze de datum of de exacte seconde te zien, dat echter door een draai aan de uitgetrokken kroon kan worden gesloten en de wijzerplaat zo het schone uiterlijk van een twee-wijzer horloge teruggeeft. Tegelijkertijd heeft de kroon ook weer een functie, want een radiografisch horloge hoeft in principe nooit met de hand gelijk te worden gezet.

 

Junghans Diplomat RC

 

De Diplomat RC komt in 4 uitvoeringen, met een 34 of 38 millimeter kast. De Junghans Diplomat RC is verkirjgbaar vanaf ? 399,- euro. Bezoek Junghans.de voor meer informatie over Junghans.