Blancpain breidt haar Villeret collectie in 2012 voor het eerst uit met een model met een flinqué gelakte wijzerplaat en retrograde seconden. Verschillende doorschijnende laklagen op de wijzerplaat creëren een onvergelijkbare diepte, waarboven elke 30 seconde terugspringende secondewijzer zorgt voor een amusant schouwspel.

Het horloge is voorzien van Blancpain?s ultraplatte kaliber 7663Q, dat bestaat uit 244 onderdelen en huist in een witgouden kast met een diameter van 40 millimeter en een hoogte van nog geen 11 millimeter. Het nieuwe automatisch uurwerk toont naast het uur, de minuten en de datum (via de slangvormige centrale wijzer), de seconden op retrograde manier. Als de secondewijzer aan het einde van de 30 secondeschaal komt, springt deze vliegensvlug terug, om opnieuw 30 seconden op te tellen. Door de saffierglazen kastbodem is de geguillocheerde rotor van het uurwerk zichtbaar, die de collectie typeert.


Blancpain Villeret met retrograde secondewijzer


Het nieuwe Blancpain Villeret model heeft een gangreserve van maar liefst 3 dagen, is waterdicht tot 3 bar, wordt aangeboden met een gedoubleerde Alsavel alligatorlederen band, passend bij de kleur van de wijzerplaat, en kost in Nederland ? 16.380,- en in België ?16.660,-. Kijk op Horloge.info/Blancpain voor meer nieuws en informatie over het merk en bezoek Blancpain.com.