Éénwijzer horloges zijn populair. Na de voorzichtige introductie in de jaren 1980 door Klaus Botta en de definitieve doorbraak dankzij MeisterSinger 6 jaar geleden, duikt het éénwijzer horloge in collecties van steeds meer horlogemerken op. Jaquet Droz had vorig jaar de primeur voor de Haute Horlogerie en introduceert nu een uitvoering met een prachtige onyx wijzerplaat.

Met de Grande Heure Onyx brengt Jaquet Droz de vorig jaar geïntroduceerde Grande Heure in een uitvoering met een stalen kast en een wijzerplaat, die door meester wijzerplaatmakers van het merk uit één stuk onyx is gesneden. De verlengde urenwijzer draait in 24 uur één keer over de bijzonder diep zwarte glanzende ondergrond, langs indexeringen die per stuk staan voor 10 minuten. Zoals voor alle liefhebbers van éénwijzer horloges, geldt ook voor de uitvoering van Jaquet Droz dat de drager in de luxe positie moet verkeren, niet exact op de minuut te moeten weten hoe laat het is. Wat een zeer rustgevende positie is.


Jaquet Droz Grande Heure Onyx


De Jaquet Droz Grande Heure Onyx heeft een kastdiameter van 43 millimeter. In de kast huist het kaliber 24JD53, een mechanisch automatisch uurwerk met dubbele veerton, waardoor het een gangreserve heeft van maar liefst 68 uur. Het horloge zal bij de introductie in de winkels (in mei 2012) ongeveer ? 9.500,- gaan kosten. Zie Horloge.info/Jaquet-Droz en JaquetDroz.com voor meer informatie over de horloges en het merk.