Horlogemerk IWC uit het Zwitserse Schaffhausen heeft als sinds 2004 een strategisch partnerschap met het Duitse Mercedes-AMG, dat door de jaren heen steeds sterker is gegroeid. IWC is sinds begin dit jaar ook ?Official Engineering Partner? van het Mercedes-AMG Petronas Fomule 1 team. Ter ere van deze samenwerking lanceert IWC de Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic

Geïnspireerd door de keramische schijfremmen van Mercede-AMG auto?s, is de 46 mm kast van de Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic, inclusief de lunette en kroon, volledig vervaardigd van zwart zirkoniumoxide (keramiek). Dit materiaal is uiterst kras-, warmte- en corrosiebestendig. Daarnaast is het ook huidvriendelijk en 30 procent lichter dan staal. De titanium schroeven, met opvallende keramische koppen, verwijzen naar het DNA van de moderne Ingenieur horloges en het oorspronkelijke design van de legendarische horlogeontwerper Gérald Genta.


IWC Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic in zwart


De Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic is uitgerust met het door IWC vervaardigde kaliber 80110, een van de meest robuuste uurwerken van de in Schaffhausen gevestigde manufacture. Het uurwerk is voorzien van een automatisch Pellaton opwindmechanisme met een gangreserve van 44 uur. Een geïntegreerd schokdempingssysteem beschermt de rotor tegen trillingen. Het horloge heeft een saffierglazen kastbodem en is waterdicht tot 120 meter. Dit Ingenieur model is dan ook geschikt voor zowel dagelijks gebruik als extreme omstandigheden.


IWC Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic met bruine wijzerplaat


Van de IWC Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic zijn twee versies verkrijgbaar. Een model is volledig uitgevoerd in elegant zwart, met witte wijzers en indexen. Dit horloge heeft een zwart rubberen band met een inlay van leer. Het tweede model heeft een bruine wijzerplaat met beige wijzers en indexen. De band is van zwart rubber met een bruin alligatorlederen inlay. Voor de afwerking zijn hoogglans en matte vlakken gecombineerd. Scherpe contouren onderstrepen de stijlvolle, sportieve uitstraling van het horloge.


De IWC Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic horloges kosten ? 12.000,-. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/IWC en IWC.com.