In the picture: Alpina Starttimer Pilot Big Data chronograaf Camouflage

Het is inmiddels een bekend verhaal: In de eerste 50 jaar van de vorige eeuw was Alpina naast gerenommeerde fabrikant de officiële leverancier van horloges voor de militaire luchtvaart. De afnemers hadden strenge eisen: de instrumenten moesten zeer precies zijn en zorgen voor de ultieme schokbestendigheid. Daarnaast moesten de Alpina piloothorloges uitgerust zijn met een anti-magnetische kast en een flinke hoeveelheid contrast in de wijzerplaat bezitten voor een goede leesbaarheid. Dit werd onder andere gerealiseerd door gebruikt te maken van oversized lichtgevende cijfers en lichtgevende wijzers. De vooruitstrevende modellen van toen zijn op basis van bewezen performance altijd populair gebleven. Met één groot verschil: Het mechanische uurwerk heeft in veel gevallen plaatsgemaakt voor een quartz uurwerk. Zo ook bij het Alpina Starttimer pilotenhorloge. In uiterlijk blijft de piloten look overeind, inwendig is er plaats gemaakt voor een zeer betrouwbaar, maar prijstechnisch aantrekkelijker uurwerk.

Alpina Starttimer Pilot Big Data choronograaf “Camouflage”

Een van de Alpina Starttimer familieleden is de Big Data, waarvan het eerste model werd gelanceerd in 2012. De 2016 editie met camouflage design zet zichzelf in de picture met een opvallend uiterlijk en alle kwaliteiten die je mag verwachten van een high-performance ‘Pilot’. Alpina Starttimer Pilot Big Data choronograaf “Camouflage”

De Alpina Startimer Camouflage Pilot Big Date Chronograaf
(Quartz – AL-372MLY4FBS6 ) heeft de originele militaire kleuren op de wijzerplaat, wat het horloge een lichte uitstraling geeft. De donkere displays zijn daardoor zeer overzichtelijk, zelfs met het ruime datumvenster, geplaatst in de permanent bewegende kleine seconden op 6 uur. De wijzers met lichtgevende coating zijn eveneens uitgevoerd in beige. De onmiskenbare rode Alpina driehoek is verwerkt in de centrale chronograafwijzer. Het uitgesproken mannelijke horloge heeft een 44 mm roestvrij stalen kast met zwarte PVD-coating en wordt geleverd met een beige lederen band.Alpina Starttimer Pilot Big Data choronograaf “Camouflage” 2016_AL-372MLY4FBS6_2

De Alpina Startimer Camouflage Pilot Chronograaf Big Data is waterbestendig tot 10 ATM en heeft als kloppend hart het AL-372 quarz chronograaf uurwerk. De kast is versierd met een gravure van een straaljager, om ‘the military spirtit’ nogmaals te benadrukken.

Prijs: € 995
Meer informatie: Alpina-watches.com