Hernieuwde kennismaking met Fossil horloges

Het modieuze horlogemerk Fossil dat in 1984 werd gestart en in de jaren 90 en 00 furore maakte met stoere, lekker draagbare horloges en tal van winkels opende met bijpassende accessoires, leek een beetje in de vergetelheid te zijn geraakt. Gelukkig is er dit jaar weer reuring rondom het Amerikaanse merk. Nieuwsgierig? Dan stelt Fossil niet teleur.

Voor een hernieuwde kennismaking met Fossil gaan we eerst even terug in de tijd. Want door het beste te nemen van wat het merk door de jaren heen produceerde en dit te combineren met moderne innovaties toont de nieuwe Fossil’s Curious Set zijn merk-DNA. Dat bestaat vooral uit een vintage authentic stijl gemixt met creativiteit en een vleugje humor. Dit najaar zoomt Fossil in op de producten die het merk roem hebben gebracht en die zijn geselecteerd op hun design, kleur en cultuur. Hoewel Fossil tegenwoordig ook mechanische, in Zwitserland geproduceerde uurwerken maakt, zoomen wij even in op de nieuwe quartz modellen.

FSL-WS10074Grafische patronen en vintage look zijn kenmerken van Fossil. Toch is het basismodel uit de Grant-lijn (FS5085) sober en uitgerust met een chique chronograaf in een roségoudplated kast die 44 mm in doorsnede meet. Prijs € 139.
Wil je ‘m stoerder, maar voor dezelfde prijs? Dan is de Grant Chronograph Black Leather een optie. Het model is vormgegeven naar oude vintage klokken, met Romeinse cijfers die deels zijn afgesneden door de subdials en daardoor een mooie diepte geven. Voor deze herfst heeft het model een bruine wijzerplaat gekregen en een rijk uitgevoerde leren band.

FSL-WS10074

Wil je trendy naar buiten in military style, dan kun je denken aan de Modern Machine Chronograph Leather Watch in donkerbruin. De camouflage accenten maken van dit horloge paradoxaal een eye-catcher. Modern Machine heeft een 50 mm brede roestvrijstalen kast en is tot 10 ATM (100 meter) waterdicht. Prijs: € 169

FSL-WS10074Fossil heeft de Man Machine ook in een iets toned-down versie, met een zwarte stalen kast en Arabische cijfers van tantalum. Dit mannelijke horloge kost € 189.


Wil je een mechanische Fossil? Dan heb je vooralsnog de keuze uit de volgende twee modellen – ME 3086 en ME 3080 – één voor de dames en één voor de heren. FSL-WS10074Ze hebben een automatisch mechanisch uurwerk en een diameter van respectievelijk 38 en 50 mm. Prijs: € 189 voor het goudkleurige geskeletteerde damesmodel en € 269 voor het zwarte opengewerkte herenmodel Modern Machine met band met vouwsluiting.FSL-WS10074

Kijk voor meer informatie op www.fossil.nl