Heritage Advisor, nieuwe Tudor classic met bekend geluid

De Tudor Heritage Advisor, met automatische alarmfunctie, is een herinterpretatie van de 1957 Tudor ‘alarm-classic’. De 2016 editie heeft een prachtige kleur meegekregen. Het horloge heeft een cognac-kleurige wijzerplaat met een zweempje aubergine in het bruin. Het heldere geluid van de alarmfunctie heeft de toets der tijd doorstaan en klinkt nog altijd als vanouds.

De 2016 Heritage Advisor is een up-to-date herinterpretatie van het beroemde Tudor alarm horloge uit de midden jaren vijftig. De kast van het huidige model is deels van het modernere titanium, maar de klassieke vormen zijn gebleven. Wat ook gebleven is, is het originele geluid voor het alarm, de diepte in de kast, de vorm van de lugs en de Dauphine-stijl wijzers.Tudor Heritage AdvisorDe wijzerplaat van de Heritage Advisor heeft een imposante structuur, met niet minder dan vijf verschillende elementen die onderling zorgen voor diepte en structuur. Het middelpunt van de wijzerplaat heeft een opaline finish, de kalender op 6 uur een ronde gravure, de minutenring met indexen heeft een zongeborstelde afwerking en de buitenste rand en het venster op 3 uur dat de gangreserve aangeeft is gezandstraald.Tudor Heritage Advisor detail-dail

De Heritage Advisor is uitgerust met een mechanische alarmfunctie. Deze bijzondere functie is in-house ontwikkeld door Tudor. Sinds het eerste model wordt de functie geroemd om het heldere geluid dat zowel duidelijk als consistent is. Via de kroon op twee uur, die gegraveerd is met de naam Advisor, is de wektijd in te stellen. De kroop op 4 uur, versierd met de Tudor roos, dient om de tijd en de datum in te stellen. De kast zelf meet 42 mm en is gemaakt van titanium en gepolijst staal. De functies worden aangedreven door het zelf-opwindende, mechanische uurwerk, Tudor kaliber 2892, dat een gangreserve genereert van 42 uur. De waterdichtheid van het horloge is 100 meter.

Tudor Heritage Advisor m79620tc-0003_cognac_95740_f_xl_rvb

Tudor Heritage Advisor m79620tc-0001_cognac_leather_cognac_f_xl_rvb

De Heritage Advisor wordt geleverd met stalen band of een leren band in cognac kleur. Bijgeleverd wordt een extra band van satijn, die doet denken aan de decoratie op de broek van een smoking. Deze band is gemaakt met behulp van de Jacquard techniek, op ambachtelijke wijze, door een honderd jaar oude familiebedrijf uit de regio St-Etienne van Frankrijk. De kenners herkennen deze band geluidloos als een van de  kenmerken van de Tudor Heritage lijn.

Prijs: € 5.230
Meer informatie: Tudorwatch.com