Hautlence breidt collectie uit met Honeycomb-versie

De eigentijdse HLRS collectie van het Zwitserse Hautlence wordt uitgebreid met een nieuw model dat een zwarte wijzerplaat heeft met een opvallende honingraat-structuur. Dit patroon mag inmiddels tot de handtekening van het jonge merk – het werd pas in 2004 opgericht – gerekend worden. De geometrische-archictonische effecten van het design geven een heel eigen draai aan het concept tijd en ruimte.

Hautlence, gevestigd in La-Chaux-de-Fonds, houdt erg van de honingraatstructuur, die een minimalistische symmetrie oplevert. Het eerste model dat Hautlence ermee uitbracht, de HLQ02 uit 2007 was een voorloper qua design.
Het sterke, natuurlijke motief is tijdloos en blijkt een constante bron van inspiratie voor het merk. De achtkantige vorm was al ten tijde van de Oude Grieken bekend als een efficiënte manier om ruimte en gebouwen te plaatsen, en de Romeinen gebruikten het voor de architectuur van constructies als het Pantheon. In de 20e en 21e eeuw is de sterke vorm gebruikt voor ruimteschepen en vliegtuigen tot LED- en luidsprekertechnologie en van de automobielindustrie tot snowboards en meubels.

Hautlence-HLRS01_Soldier_300dpi Honeycomb witIn 2015, is HLRS01 Honeycomb de nieuwste toevoeging aan de HLRS-collectie, die gemaakt is in HAUTLENCE’s Atelier d’horlogerie contemporaine. Honingraat is de ondergrond voor twee split-level, elkaar deels overlappende wijzerplaten, waardoor het 3D-effect van de jumping hours en retrograde minuten en de hulpwijzerplaat voor de seconden verder wordt versterkt.
De goede afleesbaarheid die zo ontstaat wordt verder verbeterd door de lichtreflecterende cijfers en indexen, terwijl het licht gebogen en ergonomische zwarte DLC-coated titanium kast een mix van kracht en lichtheid geeft. De bezelschroeven zijn gemaakt van 18 karaat roségoud en ook de kroon is van goud en gegraveerd met het Hautlence-logo. De achterzijde is open met een saffierglas zodat het uurwerk – een in-huis geproduceerd handopwinduurwerk met met de hand afgekante verbindende stangen – goed te zien is. De afmetingen van de kast zijn : 42 x 46 x 12.8 mm. en de band is van Louisiana alligator bedekt met rubber.

De prijs is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.hautlence.com