Harry Winston lanceerde in 2004 zijn Project Z met de bedoeling daarin gelimiteerde edities horloges uit te brengen met bijzondere technische complicaties. In 2010 aangekomen is daar dan de Z6, voor dit jaar voorzien van een alarm dat maximaal 24 uur van tevoren kan worden ingesteld, in een met de hand op te winden uurwerk dat speciaal voor dit horloge en Harry Winston is ontworpen.

Het alarmmechanisme is gevat in een 44 millimeter brede horlogekast van zalium ? een legering van aluminium en zirkonium die in horlogeland alleen door Harry Winston wordt gebruikt ? en kan, net als de tijd, worden vergezet via de kroon. Het alarm kan worden geactiveerd en gedeactiveerd via een trekker bij 4 uur, de status ervan is zichtbaar bij 7 uur. De hamer, die aan de kast bevestigd zit, kan door de wijzerplaat worden bekeken en de bel van het alarm is gemaakt uit één driehoekig stuk, waardoor een beter geluidsversterking optreed.


Harry Winston Project Z6Zowel de excentrisch geplaatste tijd als het alarm hebben een dag en nacht aanduiding. De dubbele veertonnen, die tegelijkertijd worden opgewonden, zorgen voor een looptijd van het uurwerk van 72 uur en dragen er aan bij dat het gebruik van het alarm geen invloed heeft op de nauwkeurigheid van de tijdweergave.


De Project Z6 is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 300 stuks, 250 met een antraciet kleurige wijzerplaat en 50 met een zilveren wijzerplaat. Het horloge komt aan een rubberen band en bevindt zich in de hogere prijsklasse. Tijdens Baselworld 2010 zal de Z6 worden gepresenteerd. Zie voor meer informatie over Harry Winston www.harrywinston.com.