De nieuwste creatie van het Hamilton Lab, de ODC X-02 Quartz, brengt horlogedesign naar een heel nieuwe dimensie. Met de futuristisch vormgegeven kast, gemodelleerd naar de dwarsdoorsnede van een vliegtuigvleugel, kan de drager in drie tijdzones tegelijk zijn.

Het Hamilton design team ontwierp in 1966 in opdracht van Stanley Kubrick een futuristisch horloge en een tafelklok voor de film ?2001: A Space Odyssey?. De twee filmattributen kregen veel aandacht in de pers, zelfs tijdschriften als Vogue en Esquire waren onder de indruk en publiceerde foto?s van beide modellen. Dit had een grote stroom interesse tot gevolg maar te hoge productiekosten zouden er voor zorgen dat ze nooit commercieel zouden worden aangeboden.


klik aan voor een grote afbeeldingNu, in de 21ste eeuw, presenteert Hamilton met de Hamilton ODC X-02, na de X-01 uit 2006, een tweede moderne interpretatie van het horloge, in een gelimiteerde oplage van slechts 1.000 stuks. De kronen aan de bovenkant laten de drager de drie verschillende tijdzones instellen op de wijzerplaten die vlak onder de kronen zijn geplaatst. De plaatsing van de wijzerplaten geeft de indruk dat ze onder de individuele vensters in de titanium kast lijken te zweven. Deze vensters zijn elk voorzien van een gebold saffier glas en ook aan de zijkanten van de kast is een saffierglazen venstertje gemaakt om het horloge zijwaarts in te kunnen zien.


De ODC X-02 Quartz is tot 50 meter waterdicht en vanaf september 2009 verkrijgbaar in titanium of in titanium met PVD coating met een zwart rubberen band voor een adviesprijs van rond de ? 1.345,-.